"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Özelleştirmede 5.8 milyar dolara ulaşıldı

Kritik seviyelere ulaşan cari açık için de büyük önem taşıyan özelleştirme gelirlerinde, yılbaşından bugüne 5,8 milyar dolara ulaşıldı. İhalesi tamamlanmış, henüz devir işlemi yapılmamış özelleştirme işlemlerinden de 4,1 milyar dolar gelir elde edilecek.

Alınan bilgiye göre, özelleştirme işlemlerinde yılbaşından bu yana yapılan satış ve devir işlemlerinde blok satış yöntemiyle gerçekleştirilen Petkim Petrokimya Holding A.Ş’nin özelleştirme işleminden, 2 milyar 40 milyon dolar elde edildi. Tesis ve varlık satış veya devrinden toplam 1 milyar 740 milyon dolar gelir tahsil edilirken, bu grupta yer alan Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş’nin özelleştirme işleminden 1 milyar 720 milyon dolar gelir sağlandı. Türk Telekomünikasyon’un halka arzından 1 milyar 928 milyon dolar, söz konusu dönemde bedelli devir işlemlerinden de 85,2 milyon dolar gelir elde edildi. Böylece yılbaşından bugüne kadar, satış/devir işlemi tamamlanan uygulamaların toplam bedeli, 5 milyar 793 milyon 551 bin 738 dolar oldu. İhalesi tamamlanmış onay ve sözleşme imza aşamasındaki kuruluşlar arasında TCDD’ye ait İzmir Limanı, Derince Limanı, Bandırma Limanı, Samsun Limanı, Sakarya, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş bulunuyor.

/ ANKARA

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BTC’den yangına kadar 436 milyon varil petrol aktı

  Özelleştirmede 5.8 milyar dolara ulaşıldı

  İhaleyi şikâyet, sektör haline geldi

  Sanayiciye Bor’la enerji dopingi

  İkinci elde, yaprak kımıldamıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır