"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP sivil anayasadan vazgeçti

AKP, demokratikleşme paketi olarak adlandırılan Anayasa’nın tamamı yerine yaklaşık 40 maddeden oluşan bir değişikliği gündeme getirmeyi planlıyor. AKP’ye açılan kapatma dâvâsıyla birlikte parti içinde üç ayrı paket adı altında yeni çalışmalar yapılmış ancak, kapatma dâvâsı sürecinde Meclis gündemine taşınmamıştı.


Yeni ve özgürlükçü anayasa şart

MAZLUMDER Kocaeli Şube Üyesi Züleyha Akın, yeni bir özgürlükçü anayasanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İstanbul ve Ankara’ya uzun menzilli füze

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, uzun menzilli, yüksek irtifa hava savunma sistemi tedarikinde 4 ciddî adayın bulunduğunu ve bu aday ülkelerle g


  Hükümetin borçlanması 500 milyar dolara ulaştı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, Adana Milletvekili Recai Yıldırım, hükümetin son 6 yılda yaptığı borcun 500 milyar dolara yaklaştığını belirtti.


  THY, İstanbul-Tiflis seferlerini iptal etti

Türk Hava Yolları İstanbul’dan Gürcistan’ın başşehri Tiflis’e yaptığı seferleri karşılıklı olarak iptal etti.


  GAP’ta sosyal reform

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planının açıklanmasının ardından, GAP kapsamındaki 9 ilde ‘’sosyal restorasyon’’ süreci başlıyor. Son dönemde GAP bölgesinde kırdan şehre göç, yoksulluk ve işsizlik sorunları ve değişen sosyal yapının doğurduğu yeni ihtiyaçlar, bölgedeki sosyal yatırımlarının önemini arttırırken, Devlet Planlama Teşkilâtı, bu doğrultuda sosyal ihtiyaçları kısa sürede gidermek amacıyla ‘’Sosyal Destek Programı’’ hazırladı.


  Çatışmadan kaçan kamyoncular Batum'a geliyor

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Kafkaslar’daki çatışmalar sebebiyle bazı tır şoförlerinin araçlarını bırakıp, Gürcistan’ın Batum kentine geldiklerini öğrendiklerini söyledi.


  Yaz saati uygulaması kalkacak

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı, yaz saati uygulamasının kaldırılması ve zamanın belirlendiği referans meridyenin değiştirilmesi konusunda kurum ve kuruluşlarla konsensüs sağladı. Yeni uygulamaya uyum için 1-1.5 yıl süre verilecek.


  Sel baskını yaşayan köy taşınacak

Sıklıkla sel baskını meydana gelen Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Dağardı Köyünün taşınması kararlaştırıldı.


  Hastanelere ‘kene birimi’ talebi

Türk Sağlık-Sen’in hazırladığı raporda, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının yoğun görüldüğü yörelerdeki büyük hastanelerde özel kene birimleri kurulması gerektiğini belirtti.


  Alkollü şoför kaza yaptı: 9 ölü, 10 yaralı

Malatya'da meydana gelen trafik kazasında 9 kişi vefat ederken, 10 kişi yaralandı. Yaralılar, Malatya ve Elazığ’da çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Katliâm gibi kazada, minibüs şoförü 113 promil alkollü çıktı.


  Toptan’dan, Büyükanıt’a taziye

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Elazığ’ın Arıcak ilçesinde teröristlerin düzenlediği silâhlı saldırıda bir askerin şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a başsağlığı mesajı gönderdi.


  Serinlemenin bedelini hastalıkla ödemeyin

Klima kullanımının, hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde, solunan havanın kuruma ve kirlenmesine bağlı olarak ‘’klima ateşi’’ hastalığına sebep olabileceği bildirildi.


  Güneş enerjisi ile yemek pişirme şenliği

Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Tükenmez Enerjiler Araştırma Merkezi ‘’Güneş Enerjisi ile Yemek Pişirme Şenliği’’ düzenleyecek.


  Afganistan’dan Tokat’a uzanan ‘Türkmen Pilavı’ geleneği

Afganistan'dan 26 yıl önce göç ederek Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine yerleşen Türkmen kökenli aileler, Afganistan’daki ‘’Türkmen Pilavı’’ geleneklerini yaşatıyor.


  Hayvanların da hakkı var

Osmanlı arşivlerinde yer alan 1856 tarihli belge, yüzyıllar boyu “yük hayvanlarına haftada bir gün izin verildiğini ve hayvanların o gün binek olarak da kullanılmadıklarını” ortayı koydu.


  Deniz taksiye yoğun ilgi

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş tarafından 10 gün önce hizmete sokulan deniz taksiye, İstanbullular yoğun ilgi gösteriyor.


  Antalya’daki yangının bilânçosu ağır oldu

Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerinin köylerini etkileyen orman yangınında, 665 çiftçinin mağdur olduğu, toplam 5.4 milyon YTL zarar meydana geldiğini bildirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır