"Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayiciye Bor’la enerji dopingi

Bor ve nanoteknoloji kullanarak geliştirdiği ürünlerini dünya pazarına sunan NNT Nanoteknoloji Bor Firması, ‘’BOR POWER’’ markalı dünyanın ilk nanoyağlayıcılarını otomotiv sektöründen sonra sanayicilerin de kullanımına sundu.

BOR POWER GBX teknolojisi, sanayide makine ve büyük fabrikalarda kullanılan elektrik enerjisinde yüzde 20 tasarruf sağlıyor. NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AŞ Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, kapalı devre motorlar için 5-20 yıl kullanılabilen, kilometrelerce gidebilen, sınırsız yağlama sağlayan Borpower ürünlerinin tüm dünyada büyük ilgi uyandırdığını belirtti. Arvas, BOR POWER GBX markalı nanoyağlayıcıların otomotiv sektöründen sonra sanayicilerin de kullanımına sunulduğunu bildirdi. Yükselen enerji fiyatlarının sanayicileri zor durumda bırakmaya başladığını vurgulayan Arvas, ancak bor madeninden nanoteknoloji ile geliştirilen BOR POWER GBX teknolojisinin sanayide kullanılan makine ve büyük fabrikalarda yüzde 20 enerji tasarrufu sağladığını ve sanayicilere rahat nefes aldırma imkânı verdiğini söyledi. Arvas, ‘’Ayrıca yılda 500 bin ton kullanılan sanayi yağlarının ömrünü 2 katına çıkararak hem Türk ekonomisine hem çevreye hem de sanayiciye katkı sağlıyor’’ diye konuştu.

/ ANKARA

11.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BTC’den yangına kadar 436 milyon varil petrol aktı

  Özelleştirmede 5.8 milyar dolara ulaşıldı

  İhaleyi şikâyet, sektör haline geldi

  Sanayiciye Bor’la enerji dopingi

  İkinci elde, yaprak kımıldamıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır