"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

KAFKASLAR KAN GÖLÜ

Geçen Perşembe günü Gürcistan ile Güney Osetya arasında başlayan savaşta yüzlerce masum hayatını kaybederken, binlerce insan da evinden yurdundan oldu. Savaşa sahne olan şehirler bombalandı, zaten yetersiz olan alt yapı tahrip edildi. Gürcistan ordusu, tek taraflı olarak bağımsızlık ilân eden Güney Osetyalı güçlerle yaşanan küçük çaplı çatışmanın ardından geniş çaplı bir askerî harekât başlatmış, bu harekâta Rus ordusu da karşılık vermişti. Günlerce süren çatışmalar Kafkasları kan gölüne çevirdi.

OPERASYONLAR DURDURULDU

Savaşa girdikten sonra Batılı güçlerden beklediği yardım ve desteği alamayan Gürcistan ateşkes istemiş, güç gösterisi yapan Rusya ise bunu reddetmişti. Rusya Federasyonu Başkanı Dimitri Medvedev dün, Gürcistan’daki operasyonun sona ermesi emrini verdi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Medvedev, “Güney Osetya’daki sivillerin ve barış gücünün güvenliği sağlandığı için” operasyonu bitirme kararı aldı. Bu açıklamaya göre Medvedev, “Saldırgan cezalandırılmış, ciddi kayıplar vermiştir. Silâhlı kuvvetleri dağıtılmıştır” dedi.

Rusya askerî operasyona son verdi

RUSYA Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığının raporlarına göre bölgedeki güvenlik sağlandığı için Gürcistan’daki askeri operasyona son verme kararı aldığını söyledi. Medvedev, Kremlin’de Savunma Bakanı Anatoliy Serdyukov’u ve Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov’u kabulünde yaptığı açıklamada, “Raporlarınız sayesinde Gürcü saldırganları barışa yönlendirme operasyonu amacına ulaştığı kanaatine vardım” dedi Savaş bölgesindeki Rusya vatandaşlarının ve barış güçlerinin güvenliğinin sağlandığını belirten Medvedev, “Saldırgan taraf önemli kayıplar vermiş ve askeri birlikleri dağıtılmıştır. Bununla ilgili olarak operasyonun durdurulması kararı alıyorum. Ancak karşı taraftan herhangi bir şiddet gelirse, bu şiddetin kaynağına anında karşılık vermenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.Medvedev, Rusya Savunma Bakanlığına operasyona katılan askerlere devlet ödülü verilmesiyle ilgili bir kararı hazırlayıp kendisine göndermesi talimatı da verdi.

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Lavrov: Saakaşvili görevi bıraksın

  KAFKASLAR KAN GÖLÜ

  Gürcistan'da hesap hatası

  Rusya, Türkiye’nin tutumundan memnun

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır