"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya, Türkiye’nin tutumundan memnun

RUSYA'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Andrey Buravov, ülkesinin Kafkasya’daki çatışmalara ilişkin Türkiye’nin endişelerini anladığını ve Türkiye’nin dengeli tutumunu olumlu karşıladıklarını söyledi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyen Buravov, Kafkasya’daki çatışmalar ve Rusya’nın verdiği zayiattan bahsederek, çatışmaların devam ettiğini ve aldıkları son bilgilere göre Güney Osetya’nın başkenti Tshinvali’de gecenin sakin geçtiğini bildirdi. Gürcistan’ın askerî birliklerini, çatışmalar başlamadan önceki mevzilerine çektiğine dair ellerinde net bilgi olmadığını belirten Buravov, “Gelecekte bu tür saldırıların olmaması için Gürcistan’ın ihtilafa dahil olan diğer taraflarla, yani Güney Osetya ve Abhazya ile kuvvete başvurmamayı öngören ve bağlayıcılığı olan bir anlaşma imzalaması üzerinde Rusya ısrarla duruyor” diye konuştu ve bu durumda barışın uzak olmayacağını söyledi. Maslahatgüzar Buravov, bu şartlar yerine getirilmeden sadece ateşkesten bahsedilemeyeceğini ifade ederek, Rusya’nın mümkün olduğu kadar çabuk barış masasına oturulmasından ve ihtilafın diplomatik ve barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduğunu söyledi. Barış sürecinin eskiye göre basit olmayacağına da dikkat çeken Buravov, gelecekte yapılacak görüşmelerde Güney Osetyalıların Gürcistan’la birlikte bir arada yaşama konusunda karar verilmesinin ve bu yönde bir çözüm yolunun bulunmasının daha zor olacağını kaydetti. Buravov, Gürcistan’ın Güney Osetya konusunda “kuvvete başvurmayacağı” yönünde söz verdiğini, ancak bu sözünde durmamasının hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını gösterdiğini belirtti.

/ Ankara

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Lavrov: Saakaşvili görevi bıraksın

  KAFKASLAR KAN GÖLÜ

  Gürcistan'da hesap hatası

  Rusya, Türkiye’nin tutumundan memnun

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır