"Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gürcistan'da hesap hatası

GÜRCİSTAN Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının Rus uçakları tarafından bombalandığı iddialarının, ‘’Türkiye’yi etkilemeye çalışan Gürcü tarafının provokasyonu’’ olduğunu söyledi.

Nogovitsin, Rus haber ajansı RİA Novosti’de düzenlediği basın toplantısında, Rus savaş uçaklarının BTC boru hattını bombaladığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, Rusya’nın bu tür eylemlerin sonuç verici olduğuna inanmadığını belirtti. Irak’ta petrol yatakları ve boru hatlarının ABD işgali sırasında vurulduğunu, bunların hiçbir sonuç vermediğini kaydeden Nogovitsin, Gürcü tarafının çatışmanın boyutunu genişleterek Türkiye’yi de dahil etmek için bu tür iddiaları ortaya attığına inandığını söyledi.

Nogovitsin, ‘’BTC boru hattıyla ilgili iddianın en başta Türkiye’yi etkilemek için ortaya atıldığına inanıyorum. Bunu Gürcistan’ın çatışmayı başka bölgelere çekme çabaları içindeki bir provokasyon olarak değerlendiriyorum. Bildiğiniz gibi BTC’den en fazla yararlanan ülke Türkiye. Bu yüzden Gürcistan’ın bu provokatif iddiası beni hiç şaşırtmadı’’ ifadelerini kullandı.

/ Moskova

13.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Lavrov: Saakaşvili görevi bıraksın

  KAFKASLAR KAN GÖLÜ

  Gürcistan'da hesap hatası

  Rusya, Türkiye’nin tutumundan memnun

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır