"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gorbaçov: Rusya toprak genişletme amacında değil

ESKİ Sovyetler Birliği’nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Rusya’nın topraklarını genişletme amacı taşımadığını, ancak bölgede meşru çıkarlarını korumaya çalıştığını savundu.

Washington Post gazetesinde, ‘’Kafkaslar’da barışa giden yol’’ başlıklı bir makalesi yayınlanan Gorbaçov, Güney Osetya’da olanların herkesi şoke ettiği ve acı içinde bıraktığını belirtirken, on binlerce kişinin mülteci konumuna düştüğünü, köy ve kasabaların yıkıntı haline geldiğini ve hiçbir şeyin bu can kaybı ve yıkımı haklı çıkaramayacağını, bunun ‘’herkes için bir uyarı’’ olduğunu ifade etti. Gorbaçov, 7 Ağustos gecesi Gürcistan ordusunun Güney Osetya’ya roket saldırısında bulunduğunu ve Rusya’nın da cevap vermek zorunda kaldığını belirterek, bu olayları, ‘’küçük, savunmasız Gürcistan’a karşı saldırı’’ olarak nitelemenin ‘’iki yüzlülük ve insanlıktan uzak bir tutum’’ olduğunu savundu. Mihail Gorbaçov, bu trajedinin köklerinin, Gürcistan’ın ayrılıkçı liderlerinin 1991 yılında, Güney Osetya’nın özerk statüsünü kaldırma kararında yattığını, bu durumun Gürcistan’ın toprak bütünlüğü için bir ‘’saatli bomba’’ haline geldiği yorumunu yaptı. Her seferinde Gürcü liderlerin kendi iradelerini, güç kullanarak Güney Osetya ve Abhazya’da dayattığını öne süren Gorbaçov, bu tutumun durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti. Batının bu tutumuna ek olarak Gürcistan’a NATO üyeliği sözü verilmesinin, Gürcistan liderliğine, Güney Osetya’da istediği gibi davranma cesaretini verdiğini ileri süren Gorbaçov, ‘’şimdi Gürcistan askeri saldırısı püskürtüldü ve Gürcü hükümetiyle onun destekçileri, pozisyonlarını yeniden düşünmeli’’ ifadesini kullandı.

/ Washington

14.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaşın kazananı yok

  Gürcistan: Kaybımız büyük

  İran İçişleri Bakanının diploma skandalı

  Gorbaçov: Rusya toprak genişletme amacında değil

  Rusya’ya Gürcistan cezası

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır