"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mânâsız yasak özele sıçradı

Prometheus Danışmanlık şirketince özel şirketlerde yapılan bir araştırma, kanunsuz başörtüsü yasağının özel sektörde de yaygınlık kazanmaya başladığını gösteriyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de başörtüsü, sakal, uzun saç yasak listesinde yer alıyor.


CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Türk-İş Eğitim Müdürü Özcan Karabulut, Tuzla Tersaneler Bölgesinde yasalara uygun hareket etmeyen işverenlere kesilen idarî para cezalarının yetersiz

Yeni rektör adayları

YÖK, yeni kurulan 23 üniversite için belirlenen rektör adaylarını açıkladı. YÖK’ten yapılan açıklamada, dün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında


  Kur’ân eğitimine yaş sınırlaması kaldırılsın

Dİyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, hiç bir kamu görevlisine getirilmeyen “Hükümetin İcraatlarını Eleştirme Yasağı”nın sadece din görevlilerine konulmasını, anayasanın 10. maddesi olan eşitlik ilkesine açıkça aykırı olduğundan kaldırılmasını istediklerini kaydetti.


  Rusya Batıdan dışlanacak

İleri düzeyde sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu G-7 grubu, Rusya’yı da aralarına alarak oluşturdukları G-8’i, Rusya’yı ortaklıktan çıkararak feshetmeyi tartışıyor.


  Sivrisinekler yok edilmeli mi?

Bedrettin Dalan Yeditepe Üniversitesi'nde sivrisinekleri tamamen yok edecek bir proje üzerinde çalıştıklarından bahsetti. Peki ekosisteme böyle bir müdahale yapmak doğru mudur?


  İsveç’te çocuklara garip isimler

İsveç’te çocuklara “Budweiser” veya “Metallica” gibi adlar verilebilecek.


  Şok diyetler verem ediyor

Bilinçsizce yapılan uzun süreli şok diyetler, “vücut direncinin düşmesini fırsat bilen sinsi hastalık” olarak tanımlanan vereme, yani tüberküloza davetiye çıkarıyor.


  Bilinçsiz spor yapmayın

Avrupa Kalp Ritmi Birliği Eğitim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, aşırı ve bilinçsiz olarak yapılan sporun kalp hastalarına zarar verdiğini söyledi.


  Elektrikli otomobil için uzun kuyruk

General Motors’un 2010 yılında piyasaya çıkacak olan, tamamen şarjlı akü ile çalışan elektrikli otomobili için hazırlanan, bağlayıcı olmayan alıcı listesi için kayıt yaptıran kişi sayısı 33.411’e ulaştı.


  Böcekleri sevdiren proje

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle yürüttüğü proje ile böceklerin ilginç dünyasının toplumun değişik kesimlerine tanıtılması ve böcekleri seven çocuklar yetiştirilmesi amaçlanıyor.


  Pilde geri dönüşüm sıkıntısı

Türkiye’de 10 bin ton pilin, sadece yüzde ikisi geri toplanabiliyor.


  Türk bilgisayar oyunu rekora koşuyor

ODTÜ Teknopark’ta genç yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen ve dünya oyun pazarında yarışa giren Hükümran Senfoni Oyunu, internet üzerinden 3 ayda 100 bin kullanıcıya ulaştı.


  Taksicinin örnek davranışı

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bir taksici, müşterisinin aracında unuttuğu, içinde 9 bin YTL değerinde ziynet eşyası bulunan çantayı polise teslim ederek sahibine ulaşmasını sağladı.


  Baz istasyonuna tepki

Eskİşehİr’de bir çocuk oyun parkına kurulması planlanan GSM baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi.


  Depreme hazırlanmak gerek

Boğazİçİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, üzerinden 9 yıl geçen Marmara Depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


  Bağcılar'da üzüm keyfi

BİR zamanlar Çıfıtburgaz adıyla bilinen ve bağlarının çokluğu sebebiyle adını üzüm bağlarından alan Bağcılar’da, bu hatırayı yaşatmak amacıyla üzüm bağı oluşturuldu.


  Üniversite harçlarına yüzde 10 zam hazırlığı

Üniversite öğrencileri arasında ‘’harç’’ olarak adlandırılan katkı paylarının, 2008-2009 akademik yılı için yüzde 10 oranında artırılması önerildi.


  Kızılay ‘1 milyon iyi insan aramaya’ devam ediyor

Türk Kızılayı tarafından, mayıs ayında başlatılan ‘’1 Milyon İyi İnsan Aranıyor’’ kampanyası kapsamında Adana’da 2 bin 449 ünite kan toplandı.


  Erciyes Üniversitesine Tanzanya’dan öğrenci

Erciyes Üniversitesine (EÜ) aralarında Tanzanya ve Myanmar’ın da bulunduğu 20 ülkeden 100 yabancı uyruklu öğrenci kayıt hakkı kazandı.


  PKK’nın arkasında dost bildiğimiz ülkeler de var

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, terörün kökünü kazımak için hep birlikte gayret ettiklerini belirterek, ‘’Ama bildiğiniz gibi sadece PKK belası değil, bunun arkasında destekleyen bazen dost bildiğimiz ülkeler de var. Sadece bir terör örgütü meselesi değil. Arkasında maalesef ülkemizin gelişmesini, yükselmesini engellemek isteyen kendilerini bu coğrafyada rakip gören bazı ülkeler var” dedi.


  Memur maaşları her geçen gün eriyor

Bem-Bİr-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yanlış ekonomi politikalarıyla kamu çalışanının ücretlerinin her geçen gün eridiğini aktararak, yapılacak zammın, TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan asgari geçim standartlarına göre belirlenmesini istedi.


  Gül’den 3 kanuna onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5798 sayılı ‘’Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’, 5800 sayılı ‘’Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ ve 5801 sayılı ‘’Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’u onayladı.


  Ergenekon iddianamesi ek klasörü avukatlara dağıttı

Ergenekon davasına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, 157 sayfadan oluşan ek klasörün DVD’ye aktarımı tamamlandı.


  Büyükanıt: Baykal’ı da ziyaret etmek istiyorum

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a veda ziyaretinde bulundu. Orgeneral Büküyanıt, TBMM’ye saat 11.00’de geldi.


  Hava sahamız, tahliye ve yardım uçuşlarına açık

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Kiev’den, Gürcistan’a yönelik insani yardım malzemesi taşıyan bir Ukrayna uçağına Türkiye tarafından üst uçuş izni verilmediği yönünde basında yer alan bazı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.


  Türk-İş: İşverenler yargılansın

TÜRK-İŞ Eğitim Müdürü Özcan Karabulut, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde yasalara uygun hareket etmeyen işverenlere kesilen idari para cezalarının yetersiz ve caydırıcı olmaktan uzak olduğunu savunarak, yasal yükümlüklerine uymayan ve iş kazalarına neden olan işverenlerin yargılanması gerektiğini belirtti.


  Tırlar Sarp sınır kapısında bekliyor

Gürcistan'ın Güney Osetya’ya müdahalesiyle başlayan kısa süreli savaşın etkileri devam ediyor.


  “Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz”

YURTSEVER Cephe Ankara MühendisMimar ve Plancılar İnisiyatifi, Tuzla Tersanelerindeki iş kazalarıyla ilgili olarak, ‘’iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması yönünde gerekli olan fiziki ve teknolojik olanakların hayata geçirilmesi için yetkilileri görevlerini yapmaya davet ettiklerini’’ bildirdi.


  AKP bugün 7 yaşında

AKP, bugün 7. yaşına girecek. Türk siyaset sahnesine 14 Ağustos 2001 tarihinde giren AKP, bugün kuruluşunun 7. yılını dolduracak.


  MGK 21 Ağustos'ta İstanbul'da toplanacak

MİLLİ üvenlik Kurulu’nun (MGK), Ağustos ayı olağan toplantısı 21 Ağustos Perşembe günü İstanbul’da yapılacak.


  Dişli’nin açıklaması CHP'yi tatmin etmedi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile ilgili kamuoyuna açıkladığı belgenin, Türk siyaset tarihine ‘’ibret belgesi’’ olarak geçeceğini ileri sürerek, ‘’Sayın Dişli’nin açıklaması, açıkça rüşvetin itirafıdır’’ dedi.


  Okuma yazma bilmiyorlardı, şimdi yabancı dil öğrendiler

Avrupa’da yaşayan eş ve çocuklarına kavuşmak isteyen ancak gidecekleri ülkenin dilini bilmedikleri için yeterlilik sınavı engeliyle karşılaşan Aksaraylı kadınlar, çareyi yabancı dil kurslarına gitmekte buluyor.


  Ev hanımlarını kışlık yiyecek telâşı sardı

ONBİR Ayın Sultanı Ramazan’ın yaklaşmasıyla birlikte ev hanımlarını da tatlı bir telaş sardı. Kışlık yiyecek hazırlıklarını Ramazan ayı gelmeden tamamlamak isteyen ev hanımları hummalı bir çalışma içerisine girdi.


  Avrupalı gençler Yalova’da buluşuyor

YALOVA’DA Yerel Gündem 21 Programı kapsamında çalışmalarını yürüten Gençlik Meclisi, 15-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında altı ülkeden otuz genci ağırlayacak.


  Köylerde salça seferberliği

Verimli toprakları ve coğrafî konumu sebebiyle tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Amik Ovası’nda köy kadınların odun ateşinde salça hazırlaması yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor.


  Şehitkâmil Belediyesinden ücretsiz çorba evi

GAZİANTEP Merkez Şehitkamil Belediyesi, Küsget Sanayi Bölgesi’nde çorba evi açtı. Vatandaşların sabah erken saatlerde ücretsiz olarak yararlandıkları çorba evinde, günde bin kişilik çorba servisi yapılıyor.


  Kulp’a, gençlik eğitim ve kültür merkezi

DİYARBAKIR’IN Kulp lçesinde Kaymakamlıkça hazırlanan, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce(SYDGM) onaylanan ‘’Kulp Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi’’ gençlerin yaşamına yeni bir pencere açacak.


  Yeniden ağaçlandırmaya memurdan 5 YTL katkı

ANTALYA Valiliği, il genelindeki kamu çalışanlarını, Manavgat ve Serik ilçelerinde yanan orman alanlarının yeniden kazanılması için 5’er YTL katkıda bulunmaya çağırdı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır