"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Güreşte de fiyasko

*29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda okçulukta erkekler olimpik yay elemelerinde mücadele eden Yusuf Göktuğ Ergin, 2. turda elenerek oyunlara veda etti.

*Olimpiyat Oyunları’nda mindere çıkan Türk güreşçiler de beklenen performansı ortaya koyamadı. 66 kiloda Şeref Eroğlu ve 74 kiloda Şeref Tüfenk, daha ilk müsabakalarında rakiplerine yenilerek elendiler.

*Yüzmede bayanlar 200 metre serbestte İtalyan Federica Pellegrini 1.54.82’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak Olimpiyat Şampiyonu oldu.1.54.97’lik derecesiyle 2. olan Sloven Sara Isakoviç gümüş, 1.55.05’lik derecesiyle 3. olan Çinli Pang Jiaying ise bronz madalyanın sahibi oldu.

*Artistik cimnastik bayanlar takım yarışmasında, evsahibi Çin Halk Cumhuriyeti altın madalya kazandı. Evsahibi ülke böylece, bu kategoride olimpiyat tarihinde ilk kez altın madalya kazanmış oldu. Yarışmanın en büyük favorisi olarak gösterilen ABD ise ikincilikle yetindi. Romanya ise bronz madalya elde etti.

*Yüzmede bayanlar 200 metre bireysel karışıkta altın madalyayı, Avustralyalı Rice, 2.08.45’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak Olimpiyat Şampiyonu oldu. 2.08.59’luk derecesiyle 2. olan Zimbabveli Kirsty Coventry gümüş, 2.10.34’lük derecesiyle 3. olan ABD’li Natalie Coughlin ise bronz madalyanın sahibi oldu.

*Bisiklette bayanlar saate karşı yarışta ABD’li Kristin Amstrong, altın madalya aldı. İngiliz Emma Pooley ikinciliği alırken, İsviçreli Karin Thurig de üçüncülüğü elde etti.

*Erkekler 3 metre senkronize tramplen atlamada, ev sahibi ülkeden Wang Feng ve Qin Kai altın madalyanın sahibi oldu. Rusya’dan Dmitry Sautin ve Yuriy Kunakov’un gümüş madalya, Ukrayna’dan Illya Kvasha ve Oleksiy Prygorov bronz madalya elde etti.

14.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir Phelps bile olamadık

  Güreşte de fiyasko

  Beşiktaş, ön eleme karnesi iyi

  Beşiktaş, ön eleme karnesi iyi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır