"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) yerleştirme sonuçları, bugün saat 09.30’dan itibaren internetten öğrenilebilecek.


ALDIĞIMIZ TEPKİLERE ŞAŞIRDIK

Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov, ülkesinin Gürcistan'a harekâtının, ABD'nin 11 Eylül 2001'deki saldırılara verdiği tepkiden farklı olmadığını

Savaş bir an önce durdurulsun

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gürcistan ve Rusya arasında günlerdir devam eden savaşın bölge barışını bozmakla kalmadığı gibi insan


  Orduya din subayı, hastaneye imam

Toplu görüşmelerde bu yıl 7. kez hükümetle masaya oturmaya hazırlanan sendikalar, hizmet kollarındaki sorunların çözümü için kapsamlı talep listeleri hazırladı. Diyanet-Sen’in listesinde, “TSK’ya ‘din subayı’” ve “Hastanelere din hizmeti” maddeleri yer alıyor.


  İş cinayetlerinde kimse masum değil

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Tuzla’da peş peşe ve adeta kitlesel biçime dönüşen iş cinayetleri ve diğer işyerlerinde devam eden iş kazaları konusunda hiçbir kişi ve kurumun masum olmadığı söyledi. Uslu, “Cinayetler yaşandıktan sonra yapılan açıklamalar ve üzüntü beyan etmenin timsah gözyaşları dökmenin ötesinde hiçbir anlamı ve değeri bulunmamaktadır” dedi.


  ABD Türkiye’ye baskıyı sürdürüyor

İngiliz The Financial Times gazetesi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ziyareti öncesi Washington’un, Ankara’yı Tahran ile enerji anlaşması yapması için uyardığını yazdı.


  Yalnız bırakıldık

Gürcistan Dışişleri Bakanı Eka Tkeşelaşvili, Güney Osetya bölgesindeki çatışmalarda, uluslararası toplumun Gürcistan’ı “yalnız bıraktığından” yakındı.


  Çocukları, sanal "dünyadan koruyun

Adana Numune Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatrist Dr. Sümer Öztanrıöver, yaptığı açıklamada, uzun süre TV izleyen çocukların özendikleri karakterlerle özdeşleşmeleri sonucu ‘’başka dünyada yaşama’’ sürecine yöneldikleri, bu durumun öz güvenleri ve hayata bakış açılarını olumsuz etkilediğini söyledi.


  Eminönü yayalaştırılacak

EMİNÖNÜ'NDE, Tarihî Yarımada’nın yayalaştırılması projesi kapsamında, Langa ve çevresini yayalaştırma çalışması başlatıldı.


  Rektörlerin seçim şekli değiştirilsin

GAZİ Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, rektör seçimiyle ilgili kanuna dikkati çekerek, ‘’Bunu ben başlatmadım. Keşke başlamasıydı, üzülüyorum. İnsanın nefsine hoş gelmiyor. ‘Bana yapıldı kötü, başkasına yapıldı iyi) demiyorum, üzülüyorum. Kanun değiştirilsin’’ dedi.


  AKP, ‘geri adımla’ ihtiyatlı yaklaşım içine girdi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Laiklik karşıtı eylemlerin odağı bir partiden kurtulmanın yolu; milletin karar alması, milletin AK Parti anlayışına ders vermesidir’’ dedi.


  Rum Patrikhanesi hakkında suç duyurusu

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Fener Rum Patrikhanesi tarafından Heybeliada’daki Metamorfosis Hristos Manastırı’na yapılan izinsiz onarım ve bakımla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.


  PKK’da çekişmeler sürüyor

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen askerî operasyonlarda büyük darbe yiyen terör örgütü PKK’da çekişmeler sürüyor.


  AKP, borçla geleceğimizi ipotek altına sokuyor

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, ‘’AKP, çarkı borçla döndürmektedir. Geldiğimiz noktada 4 kuşak sonramız ipotek altında’’ dedi.


  “Eksiklerimiz bulunursa istifayı düşünebilirim”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘’Tuzla konusunda Çalışma Bakanlığıyla ilgili eksikler bulanlar varsa, ‘şunu da yapmanız gerekirdi Bakanlık olarak’ deyip de bizim yapmadığımız bir durum tesbiti söz konusu olursa, (istifa) bu ve benzeri konuları düşünebilirim’’ dedi.


  Memurun ilk randevusu

Memur sendikaları, kamu çalışanlarının merakla beklediği toplu görüşmeler için bugün hükümetle masaya oturacak.


  SES, toplu görüşmeleri protesto etti

KESK Genel Başkanı Sami Evren, 2009 bütçesinden kamu çalışanları ve yoksulların payının artırılmaması halinde Kasım ayı içerisinde ‘’büyük bir gövde gösterisi’’ yapacaklarını söyledi.


  Muhtarlar altyapı için çözüm bekliyor

TÜRKİYE Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, ‘’Devletimizin muhtarların altyapı sorunun çözmesini, yasal ve özlük haklarını vermesini istiyoruz’’ dedi.


  Eğitimci, maaşa AB standardı istiyor

TÜRKİYEKAMU-SEN bağlı Türk Eğitim-Sen'in talepleri ise şöyle sıralandı:


  Kazanılmış hakların korunması, ön şart

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, yarın başlayacak toplu görüşme müzakerelerinde memurların kazanılmış haklarının korunmasının ön koşul olmasını istedi.


  Kamu çalışanları açısından bıçak kemiğe dayandı

KESK Genel Başkanı Sami Evren, toplu görüşmeler öncesi toplu sözleşme çağrılarını yineleyerek, ‘’Aralık ayında siyasal iktidarların bugüne kadar görmedikleri direnişi bir günden fazla göstereceğiz. Emekçilerle oynayanın iktidarıyla oynarız’’ dedi.


  Kafkasya için İstikrar Platformu kuruluyor

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önerdiği Kafkasya’da İstikrar ve İşbirliği Platformunun iki ülke dışişleri bakanları arasında üzerinde çalışılarak sür'atle geliştirileceğini söyledi.


  Sağlık yatırımları Güneydoğu’yu rahatlattı

Güneydoğu halkı, son yıllarda yapılan sağlık yatırımları ile rahatlıyor.


  Samsun’a Venedik usûlü gezi kanalı

SAMSUN’DA, Türkiye’de örnek gösterilecek çalışmalar kapsamında deniz kenarında Venedik usûlü deniz suyu ile dolu gezi kanalları yapıyor.


  Köydeki bilgisayar kursuna yoğun ilgi

VAN merkeze bağlı Faruk Köşebaşı Köyünde Avustralya Büyükelçiliği’nin de katkısıyla açılan bilgisayar kursuna, köyde özellikle okula gitmeyen çocuklar ilgi gösteriyor.


  Rektörden kaza uyarısı

UŞAK Üniversitesinin İzmir-Ankara kara yolu üzerinde bulunan 1 Eylül Kampüsü girişinin ‘’büyük kazalara dâvetiye çıkarır durumda bulunduğu’’, burada acil trafik düzenlemesi yapılması gerektiği bildirildi.


  Ankara’ya son teknoloji devâsâ cami

DİYANET İşleri Başkanlığı, Ankara’da ihtiyacı karşılamadığını düşündüğü Kocatepe Camii’ne alternatif, “VIP” hizmetinin de verileceği yeni bir cami için düğmeye bastı.


  Yanan sit alanları daraltılmayacak

ÇANAKKALE Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, ‘’Kurul, sit alanlarında tek bir bitki kalmamış, yanmış olsa dahi bir karış bile sit alanı daraltmasına gitmeyecektir’’ dedi.


  Dünyanın deprem çocukları, Kocaeli’de buluşuyor

MEYDANA gelen 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 10. yıl dönümünde Kocaeli, Endonezya ve Pakistan’dan gelen depremzede çocukları ağırlayacak.


  Bozüyük-Mekece yolu mahkemeye takıldı

BOZÜYÜK - Mekece yolunun, Bilecik’in Aşağıköy mevkiindeki fidanlığın üst kısmında, kamulaştırma bedeli ödenmediği için çalışmalar durduruldu.


  Yozgat çamlığının çehresi değişecek

YOZGAT Valisi Amir Çiçek, Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat çamlığının çehresini değiştirmeye yönelik hazırlanan projenin halkın görüşü de alındıktan sonra uygulamaya konulacağını söyledi.


  Ramazan bereketiyle geliyor

Ramazan’da kumanya dağıtımı ve iftar programlarıyla yoksulun sofrası bereketlendirilecek, bayramlık ve giysi yardımlarıyla yetim ve kimsesizlerin yüzleri güldürülecek.


  Bedava gazeteler kapanma sürecinde

İsveç’te günlük yayın yapan bedava gazeteler, kapanma sürecinde. Son dönemlerde bazı gazeteler kapanırken bazıları da kapanma sürecine girdi.


  Kara tehlike devam ediyor

Türkiye’de atık maddelerin işlenmesiyle elde edilen ve ağırlıklı olarak semt pazarı esnafı, mahalle aralarındaki manavlar ile bakkallarda siyah renkli naylon poşetlerin kullanımının sürdüğü bildirildi.


  Biyolojik beyinli robot üretildi

Fareden alınan sinir hücrelerinden meydana getirilen beyne sahip robot yapıldı.


  Tereyağlı köfte beldeyi kalkındırıyor

Manisa’nın Derbent beldesi, tereyağlı köftesine gösterilen ilgi sebebiyle gençlerine iş sağlıyor ve belde için önemli ölçüde gelir elde ediyor.


  Çocuklukta, sakarlık obezliğin alâmeti

Sakar çocukların obez yetişkinlere dönüşme ihtimalinin sakar olmayanlara göre daha fazla olduğu ortaya çıktı.


  Arjantin’de, şişmanlık hastalık sayılıyor

Arjantin senatosu, obezite (şişmanlık) ve diğer yeme bozukluklarını, ulusal kamu ve özel sağlık bakım programlarına dahil edilecek hastalıklar olarak niteleyen yasa tasarısını onayladı.


  İspanya ve Yunanistan’ın yerini Türkiye ve Mısır aldı

Avrupa’nın en büyük ikinci seyahat şirket olan Thomas Cook Travel, Türkiye ve Mısır’ın bu yaz en hızlı büyüyen turizm merkezleri olduğunu bildirdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır