"Gerçekten" haber verir 15 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

“Güiza, doruğa çıktı”

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda FK Partizan ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’nin son golünü atan Daniel Güiza, İspanyol basınında ön plana çıkartıldı.

Marca gazetesi, ‘’Güiza, Türkleri ve Luis’i Sırp cehenneminden kurtarıyor’’ başlığını atarken, Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir resmî maçta gol atan Güiza için ‘’Üzerindeki gol baskısını attı, bundan sonra futbolu daha görünür olacak’’ yorumunda bulundu. Fenerbahçe’de sol kanatta Roberto Carlos-Uğur Boral ikilisinin iyi görev yapmadığını yazan gazete, sarı lacivertlilerin ikinci yarının ilk 10 dakikasında iyi bir oyun sergilediğini ve daha sonra Güiza ve Semih’in hücumda ‘’iyi bir ikili’’ olduklarını gösterdiklerini belirtti. As gazetesi, ‘’Türklerin geriden yükselişlerinde Güiza doruğa çıktı’’ ifadesini başlığına çıkartarak, Güiza’nın maçın başaktörlerinden biri olduğunu savundu. El Mundo Deportivo gazetesi de ‘’Luis ve Güiza’dan iyi başlangıç’’ derken, Fenerbahçe’de ilk golünü atan Güiza’nın maç boyunca çok fazla gol pozisyonuna girdiğini, özellikle hava toplarında etkili olduğunu kaydetti.

ARAGONES: SONUÇTAN MEMNUN DEĞİLİM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında FK Partizan karşısında aldıkları 2-2’lik sonuçtan memnun olmadığını ancak sonucun rövanş için fena bir skor olmadığını ifade etti. İspanyol teknik adam maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: ‘’İlk 20-25 dakika Partizan takımı gerçekten bizi şaşırtan bir futbol sahaya koydu. Hızlı başlayıp iyi oynadılar. Daha sonra yavaş yavaş toparlandık ataklar geliştirdik. Mücadele etmeye başladıktan sonra gol bulduk ve daha fazla pozisyon üreten ekip bizdik. Sonuçtan normal olarak çok memnun değilim. Ben her zaman kazanmak isteyen, bunu görmek isteyen bir teknik adamım. Yine de fena sonuç değil.’’

15.08.2008


 

“Daha her şey bitmiş değil”

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Steaua Bükreş ile 2-2 berabere kalmalarına karşın şanslarının devam ettiğini söyledi.

Maç sonrası gazetecilere konuşan Polat, Steaua Bükreş karşısında istedikleri futbolu oynayamadıklarını belirterek, ‘’Galiba peş peşe gelen goller bizi biraz strese soktu, ama daha her şey bitmiş değil. Zor gibi görünüyor. Biz deplasmanda galip gelip Şampiyonlar Ligi’ne kalmak istiyoruz’’ dedi. Sarı-kırmızılı futbolculardan Arda da karşılaşmaya kötü başladıklarını dile getirerek şöyle konuştu: ‘’Yediğimiz iki golün ardından iyi oynadık ve pozisyonlar da bulduk. Daha etkili olabilirdik. Şimdi herkesin daha fazla sorumluluk alması lâzım. Bu, iki ayaklı bir karşılaşma. İlk maç 2-2 bitti. Şimdi deplasmanda kazanmamız gerekiyor. Galatasaray zaten her zaman kazanmak için sahaya çıkar. Kolay olmayacak. Bunu başarabilecek güçte olduğumuza inanıyoruz.’’

15.08.2008


 

“Rövanşta çok formda olacağız”

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Steaua Bükreş maçında, daha önce resmi maç oynamamanın sıkıntısını yaşadıklarını, ancak rövanşta çok daha formda olacaklarını söyledi.

Michael Skibbe, ilk 15-20 dakikada rakipten 2 gol yedikleri maçın kendileri için iyi geçtiğini söyleyemeyeceğini belirterek, ‘’Gollerden sonra toparlandık. Özellikle Lincoln ve Arda ile birçok fırsat ele geçirdik ve Nonda bize beraberliği getiren 2 golü sağladı. Rövanşta çok daha formda olacağımızdan eminim, çünkü arada Süper Kupa ve lig maçı oynayacağız. Skor bu haliyle Steaua Bükreş için avantaj gibi görünüyor. Turu geçmek için yapmamız gereken çok şey var’’ diye konuştu.

15.08.2008


 

Avantaj Fenerbahçe’de

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Sırbistan’ın FK Partizan takımıyla 2-2 berabere kalarak ikinci maç için avantaj elde etti.

Rakibi karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelede Alex ile penaltıdan ve Guiza ile bulduğu gollerle 2-2 eşitliği sağlayan sarı-lacivertliler, karşılaşmadan bu skorla tamamlayarak 2 gol attığı deplasmanda önemli bir avantaj sağladı. Avrupa kupalarında deplasman mücadelelerinde zorlanan Fenerbahçe, FK Partizan karşısında da aynı zorluğu yaşadı. Sarı-lacivertli ekip Avrupa arenasında deplasmanda yaptığı 74. maçta 12. beraberliğini alırken, şimdiye kadar 13 galibiyet elde edip 49 kez yenilgi yaşadı. Bugüne kadar 5. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 6. kez yer almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, elde ettiği beraberlikle 27 Ağustos Çarşamba günü İstanbul’daki rövanşa avantajlı başlayacak. Fenerbahçe’nin yeni transferi Güiza, sarı-lacivertli formayla resmi maçta ilk golünü attı. FK Partizan karşısında Fenerbahçe’ye 50. dakikada 2-2’lik eşitliği getiren golü kaydeden Güiza, sarı-lacivertli forma altında takımı için önemli bir gole imza attı.

Fenerbahçe’nin başında çıktığı ilk 2 resmi maçta galibiyet alan Aragones, ilk beraberliğiyle de FK Partizan maçında tanıştı. MTK Budapeşte’yi ilk maçta İstanbul’da 2-0 yenen Aragones’li Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 5-0’lık farklı skorla geçmişti.

15.08.2008


 

Atletizmde heyecan başlıyor

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda atletizm dalında heyecan bugün başlıyor. Pekin Ulusal Stadı’nda gerçekleştirilecek atletizm yarışmalarında, ilk gün 5 Türk sporcusu sahne alacak.

Bayanlar 10 bin metre finalinde Türkiye’nin Pekin-2008’de atletizmdeki en büyük madalya umudu Elvan Abeylegesse finalde yarışırken, diğer Türk sporcular ise elemelerde mücadele edecek. Günün son yarışında TSİ 16.45’de piste çıkacak olan Elvan Abeylegesse, 32 atlet arasında madalya mücadelesi verecek. Elemelerde bayanlar 800 metrede Merve Aydın 06.10, bayanlar 3 bin metre engellide 15.25’de Türkan Erişmiş ve Aslı Çakır, erkekler çekiç atmada da Atina-2004’ün bronz madalyalı sporcusu Eşref Apak 07.10’da piste çıkacak. Pekin-2008’de atletizm dalında yarışmalar, oyunların kapanış günü olan 24 Ağustos’a dek sürecek. Oyunlara bugün 25 dalda yapılacak müsabakalarla devam edilirken, 10 dalda 16 altın madalya daha sahiplerini bulacak. Bugün ayrıca Türk sporcularından yüzmede Ediz Yıldırımer, erkekler 1500 metre seçmelerinde saat 14.00’de mücadele ederken, boksta 57 kilo 2. tur müsabakasında Yakup Kılıç, Japon Satoshi Shimizu ile 08.30’da karşılaşacak. Halterde de erkekler 85 kiloda İzzet İnce, 14.00’de podyuma çıkacak. Yelkende ise Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, erkekler 470 sınıfında 7. ve 8. yarışlarda mücadele verecekler.

15.08.2008


 

Güreşten 1 bronz çıktı

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda grekoromen güreş 84 kiloda mücadele eden Nazmi Avluca, 3. olarak bronz madalya kazandı.

İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, 2. turda Gürcistan’dan Badri Khasaia karşısında son derece rahat bir oyundan sonra 2-0 galip geldi. 3. turda da İranlı Saman Tahmasebi’yi 2-0 yendi. Avluca, yarı final müsabakasında ise Macar Zoltan Fodor'a yenildi. Çinli Ma Sanyi ile yaptığı bronz madalya müsabakasından ayrılan Avluca, bronz madalyanın sahibi oldu. Bunun yanında, 96 kiloda Mehmet Özal ve 120 kiloda Rıza Kayaalp de 2. turda Litvanyalı rakiplerine yenilerek elendiler.

15.08.2008


 

Tur çok uzakta

Galatasaray’ın Steau Bükreş önünde ortaya koyduğu futbol ve mücadele Bükreş’te yapılacak rövanş maçı öncesinde pek umut vermedi.

Geçen sezonun şampiyon kadrosuna Emre Aşık, Fernando Meira ve Hasan Şaş dahil olmuş. Buna karşılık şampiyonluğun kazanılmasında büyük bir rol oynayan genç Barış Özbek yedek kulübesine oturtulmuş. Alman Teknik Direktör Michael Skibbe takımın ana iskeletiyle oynayarak savunmada zaaf meydana getirmiş. Servet Çetin’in yanına Emre Aşık’ı monte etmesi, diğer Emre Güngör’ü ise sağ beke taşıması savunmadan hızlı ve isabetli pasların yapılamamasına sebep oldu.

A Millî Takımında Euro 2008’in başarılı ismi olan Emre Aşık top kullanma kabiliyeti sınırlı bir futbolcu. Bu yüzden kullandığı topların çoğu rakip tarafından kazanıldı. Onun bu hatalarını kapatmak Servet Çetin’e düştü. Bu futbolcu yine çok özverili bir mücadele ortaya koydu. Bu mücadelelerin birçoğundan da galip çıkmasını bildi.

Skibbe’nin diğer bir uygulaması ise ön libero olarak transfer edilen Portekizli Fernando Meira’yı sağ kanada çekerek onun yapacağı görevi Mehmet Topal’a vermesi oldu. Ancak Mehmet Topal kalabalık Steua Bükreş orta sahasının amansız presi karşısında çok top kaybı yaşadı. İleriye top atamadığı için sürekli olarak geriye oynadı. Bu da Galatasaray’ın ataklarını başlamadan bitirdi. Mehmet Topal bu görüntüsü ile takıma pek katkısı olmayacağını gösterdi. Meira, fizik ve kondisyon yönünden çok diri bir futbolcu. Bana Kayserispor’lu Mehmet Topuz’u hatırlattı. Topa iyi basıyor ve uzun sert pas yapmaya çalışıyor. Skibbe önündeki maçlardan Mehmet Topal-Fernando Meira tercihlerinden birini mutlaka ön liberoda görev vermek zorunda kalacaktır.

Kaleci Aykut Erçetin’in yediği hatalı goller sonucunda Galatasaray’ın Avrupa’da bu kaleci ile başarılı olamayacağını gösterdi. Ayrıca Aykut’un yaptığı bütün degajların rakip tarafından kazanıldığını da ekleyelim. Yedek kulübesinde oturan İtalyan kaleci De Sanctis Morgan’a bir fırsat verilmesi gerekir. Zaten bu kaleci geçen sezon İspanya liginde hemen hemen hiç kaleye geçmemiş. Eğer Galatasaray’da da aynı durumu yaşarsa boşuna transfer edilmiş olacak.

Servet Çetin’den sonra çalışkan olarak Hakan Balta göze çarptı. Basit ve riske girmeden oynadı. Rakibini bir-iki defa kaçırdı, ama tehlike oluşmadan kesmesini bildi. Arda Turan özellikle ilk yarıda çok çalıştı. Steua’un hocası onun ne kadar tehlikeli olduğunu bildiği için çok adamla etkisiz hale getirmeye çalıştı ve bunda da başarılı oldu. Lincoln, geçen sezona göre daha diri ve istekli göründü. Ancak ikili mücadelelerde hiç galip gelemedi. Sakatlık korkusu yüzünden rakiplerine müdahale bile etmedi. İki gol atarak Galatasaray’a az da olsa tur için ümit veren Nonda ileride tek başına kalmasına rağmen rakip için en tehlikeli isim oldu.

Bu sonuç Steau için büyük bir avantaj. Galatasaray’ın mutlaka gol atıp, galip gelmesi lâzım. Eğer Ümit Karan rövanş maçına kadar iyileşip, takıma girebilirse Nonda ile birlikte takıma Şampiyonlar Ligi’ne kalma sevincini yaşatabilir.

15.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır