"Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ACILAR HÂLÂ TAZE

Merkez üssü Gölcük olan ve 20 bine yakın insanın öldüğü depremin üzerinden 9 yıl geçti, ancak acılar hâlâ tazeliğini koruyor. Depreme çöp dökmek için evden çıktığı sırada yakalanan İlhan Çakır, depremde kaybettiği eşinin ve oğlunun acısını hâlâ unutamadı.


REFORM SÜRECİ YAVAŞLADI

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesi öncesinde İngiliz The Guardian gazetesine bir mülâkat veren Gül, “Son iki yılda enerjimizi iç sorun

Deprem politikaları oluşturulamadı

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, ağır sonuçları olan 17 Ağustos depreminin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen hâlâ deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapı


  Sarıkız için ihbar gelmişti

Akp Genel Başkan Yardımcısı Fırat, ''Sarıkız" adlı darbe planı ile ilgili kendisine ihbar mektubu geldiğini belirtti.


  Çelik: Tuzla’da ihmalimiz yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tuzla’da bakanlığını ilgilendiren konularla ilgili hiç bir ihmal olmadığını belirterek, ‘’10 aydır Tuzla’dan çıkmadık. Denetimler devam ediyor’’ dedi.


  En düşük memur maaşına yüzde 10 artış

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yapılan düzenlemeyle en düşük memur maaşına yüzde 10, ortalama memur maaşına ise yüzde 8,4 oranın artış sağlandığını bildirdi.


  VIP trafiğine yeni formül bulundu

İstanbul Valisi Muammer Güler, bundan sonra İstanbul’a yapılacak üst düzey ziyaretlerde konukların Atatürk Havalimanı’ndan helikopter ve deniz araçlarıyla götürülebileceğini dile getirdi.


  Şehit er Halil Güneş toprağa verildi

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde mayına basması sonucu şehit olan Komando Er Halil Güneş, memleketi Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

İstanbul’un Anadolu yakasında bazı semtlerde, trafo merkezlerinde yapılacak çalışmalar sebebiyle elektrik kesintisi uygulanacak.


  Erdoğan, Orgeneral Koşaner’i kabul etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’i kabul etti.


  Doğum merkezi ve uzmanı yetersiz

Türkiye genelinde yeni doğan ünitelerindeki tablonun, bebek ölümleriyle gündeme gelen Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ndeki tablodan farklı olmadığını gösterdi.


  Öğrenci affının kapsamı ve süresi genişletilsin

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı ile ilgili taslağın hazırlandığını bildirirken, Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri Bakan Çelik’ten, affın kapsamı ve süresinin genişletilmesini istedi.


  Yüksekokul için yardım topluyorlar

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yapılacak olan yüksek okul için yardım toplama çalışmaları merkez ve köylerde bütün hızıyla devam ediyor.


  OKS’de dereceye giren öğrencilere laptop

Manisa İl Genel Meclisince, OKS’de dereceye giren öğrencilere laptop, ihtiyaç sahibi 50 engelli vatandaşa da akülü sandalye dağıtıldı.


  Alibeyköy Barajı’ndan 14 ton çöp toplandı

İstanbul’da barajların doluluk oranında ciddî düşüş yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, su seviyesi düşen barajlarda temizlik çalışması başlattı.


  Avrupa Komisyonu’ndan “sendikal haklar” mektubu

AVRUPA Komisyonu’ndan, Türk-İş’e gönderilen mektupta, yetkililerden, ‘’Türkiye’de sendikal hakların kullanımı ile ilgili ilgili olarak mevzuatın değiştirilmesi, AB standartlarına ve ilgili ILO sözleşmelerine uygun olarak tam sendikal haklara saygı duyulmasının garanti altına alınmasının’’ talep edildiği belirtildi.


  Kastamonu Valisi Çakır, Karabük Valiliğine atandı

ESKİ Kastamonu Valisi Mustafa Kara, merkeze alınmasının ardından yürütmenin durdurulması için Danıştaya açtığı davayı kazandı.


  Sevindi, hamur açıp gözleme yaptı

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nevval Sevindi, İstanbul’da esnaf ziyaretinde bulundu.


  Buhranların sebebi merhametin olmaması

DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, bugün dünyanın karşılaştığı buhranların en büyük sebebinin; vicdanlarda bütün insanlığı kucaklayacak umumî merhamet duygularının olmaması olduğunu söyledi.


  Kamyon kasasında 88 kaçak yakalandı

BİTLİS'İN Tatvan ilçesinde, yurda kaçak yollarla giriş yapan 88 yabancı uyruklu yakalandı.


  Balık şeklinde kavun

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde balık kafasına benzeyen kavun görenlerin ilgisini çekiyor.


  Çinliler, Ferhat ile Şirin’e de el attılar

Amasya’da hediyelik eşya arasında en fazla ilgiyi Çin’de üretilen Ferhat ile Şirin heykelciği ile yalı boyu evlerinden Hazeranlar Konağı maketi ilgi görüyor.


  Huzurevinden müzeye

Türkiye’nin en büyük huzurevlerinden birisi olan 384 yatak kapasiteli Konya Dr. İsmail Işık Huzurevinde, vefat eden yaşlılara ait eşyaların sergilendiği ‘’Yaşlılar Müzesi’’ adı altında bir bölüm oluşturuldu.


  ‘Karbon sıfır için ayılar haklı’

KARBON salımının azaltılması ve orman varlıklarının artırılmasına yönelik çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla ‘’Karbon Sıfır İçin Ayılar Haklı’’ faaliyeti düzenlendi.


  Boğaz’dan elektrik üretecek

İZMİR’DE yaşayan Mehmet Yazgan, İstanbul Boğazı’ndan elektrik üretecek bir proje geliştirdi. Patentini de aldığı buluşuyla akan sudan baraj kurmadan elektrik üretilebileceğini söyleyen Yazgan, çevresinde ‘mucit’ olarak biliniyor.


  İhracat ürünü kurbağalar yarıştı

EDİRNE’NİN İpsala ilçesinde düzenlenen Çeltik, Kültür ve Sanat Festivali’nde yapılan kurbağa yarışı büyük ilgi gördü.


  İki asırdır susuzluk dindiriyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar beldesinde 100 yılı aşkın bir zamandır hiç durmadan akan pınar beldenin ilgi odağı. Gümüşhane’nin Ünlüpınar beldesine hakim bir mevkide bulunan çeşmenin suyu yaz kış devamlı olarak akıyor.


  Şişmanlık, cebe de zarar

ABD’de başlıca sağlık sorunlarından biri kabul edilen obezitenin, sağlığın yanı sıra vatandaşların ceplerini de vurduğu ortaya çıktı.


  Sevinciniz başınızı ağrıtabilir

Baş ağrısının genellikle kafada gözlerden başlayıp boyna kadar uzanan bölgede ortaya çıktığı; yüz, dişler veya boyunda da görülebildiğine dikkat çeken uzmanlar, ağrının sürmesi halinde öncelikle detaylı bir nörolojik muayene yapılmasını tavsiye ediyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır