"Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Huzurevinden müzeye

Türkiye’nin en büyük huzurevlerinden birisi olan 384 yatak kapasiteli Konya Dr. İsmail Işık Huzurevinde, vefat eden yaşlılara ait eşyaların sergilendiği ‘’Yaşlılar Müzesi’’ adı altında bir bölüm oluşturuldu.

Türkiye’nin en büyük huzurevlerinden birisi olan 384 yatak kapasiteli Konya Dr. İsmail Işık Huzurevinde, vefat eden yaşlılara ait eşyaların sergilendiği ‘’Yaşlılar Müzesi’’ adı altında bir bölüm oluşturuldu.

Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, 1967 yılında 50 yatak kapasiteli olarak hizmete başlayan huzurevinin bugüne kadar yaklaşık 3 bin yaşlıya hizmet sunduğunu söyledi.

Belirli aralıklarla yapımı tamamlanan ek blokların da hizmete girmesiyle birlikte büyük bir hayat kompleksi haline gelen Dr. İsmail Işık Huzurevinde 5 ayrı blokta 350 yaşlıya hizmet sunmaya devam ettiklerini ifade eden Güneş, ‘’şu an 384 yatak kapasiteli olan huzurevimiz, Türkiye’nin ilk kurulan ve en büyük huzurevi olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen bakıma ve korumaya muhtaç yaşlılara güzel ve sağlıklı günler yaşatmak en önemli hedefimiz’’ dedi.

YAŞLILAR HAFTASI’NDA YAŞLILAR MÜZESİ OLUŞTURULDU

Huzurevinin bahçesinde hobi amaçlı kuş kafesleri, yaşlıların el becerilerini geliştirmeleri için hobi salonu ve çini atölyesi oluşturduklarını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

‘’Ömrünün son günlerini burada geçiren yaşlılarımızın her birisi geride birçok hatıra bıraktı. Yaşlıların vefatının ardından sahipsiz kalan bu eşyaları bir müze oluşturarak yaşatmayı düşündük. Bu çerçevede Türkiye’de bir ilk olan ‘Yaşlılar Müzesi’ni’ oluşturduk. Huzurevinde kalan yaşlıların çeşitli anılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için oluşturduğumuz müzede çeşitli eşyalar var. Bu yıl 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda açtığımız müze içinde plak, radyo, demir ütü, tütün tabakası, köstekli saat ve eski siyah beyaz fotoğraflar gibi farklı parçalar yer alıyor. Bu müzeyi, huzurevinde kalan yaşlılarımız ve dışarıdan gelen ziyaretçiler gezebiliyor.’’

Huzurevi Müdürü Mustafa Gürbüz ise, yeri küçük olsa da muhteva yönünden oldukça zengin olan müzede yer alan bütün eşyalara ziyarete gelenlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Müzede vefat eden yaşlıların gençlik ve çocukluk dönemlerinde çekilmiş fotoğrafları, taş plak, eski kuruş ve çeyiz sandıklarından çıkarılmış işleme, oya ve filizeler gibi çok çeşitli eşyalar olduğunu dile getiren Gürbüz, müzeyi gezen ziyaretçilerin, çok eskilere ait eşyaları gördüklerinde hayretlerini gizleyemediğini bildirdi.

Gürbüz, huzurevine yatalak yaşlılar için yara yapmaz özellik taşıyan 50 adet yatak alınarak yaşlıların hizmetine sunduklarını, yapılan bağışlarla bu sayının 200’e ulaşacağını sözlerine ekledi.

/ Konya

17.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ACILAR HÂLÂ TAZE

  REFORM SÜRECİ YAVAŞLADI

  Deprem politikaları oluşturulamadı

  Erzak paketi yerine nakit

  Sarıkız için ihbar gelmişti

  Çelik: Tuzla’da ihmalimiz yok

  En düşük memur maaşına yüzde 10 artış

  VIP trafiğine yeni formül bulundu

  Şehit er Halil Güneş toprağa verildi

  İstanbul’da elektrik kesintisi

  Erdoğan, Orgeneral Koşaner’i kabul etti

  Doğum merkezi ve uzmanı yetersiz

  Öğrenci affının kapsamı ve süresi genişletilsin

  Yüksekokul için yardım topluyorlar

  OKS’de dereceye giren öğrencilere laptop

  Alibeyköy Barajı’ndan 14 ton çöp toplandı

  Avrupa Komisyonu’ndan “sendikal haklar” mektubu

  Kastamonu Valisi Çakır, Karabük Valiliğine atandı

  Sevindi, hamur açıp gözleme yaptı

  Buhranların sebebi merhametin olmaması

  Kamyon kasasında 88 kaçak yakalandı

  Balık şeklinde kavun

  Çinliler, Ferhat ile Şirin’e de el attılar

  Huzurevinden müzeye

  ‘Karbon sıfır için ayılar haklı’

  Boğaz’dan elektrik üretecek

  İhracat ürünü kurbağalar yarıştı

  İki asırdır susuzluk dindiriyor

  Şişmanlık, cebe de zarar

  Sevinciniz başınızı ağrıtabilir

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır