"Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Memurların yüzde 80’i bankalara borçlu

Memurlar arasında yapılan bir anket çalışması ekonomik sıkıntının boyutunu gözler önüne serdi. Anket sonucuna göre, memurların yüzde 80’i her ay bankalara 250 YTL ile bin YTL arasında değişen oranlarda kredi taksiti ödüyor.

MEMURLAR, BANKA BORÇLUSU

Hak-Sen’in memurlar arasında yaptığı ankete göre, memurların yüzde 80’i her ay bankalara 250 YTL ile bin YTL arasında değişen oranlarda kredi taksiti ödüyor.

MEMURLAR arasında yapılan anket çalışmasında Türkiye’nin gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Anket sonucuna göre, memurların yüzde 80’i her ay bankalara 250 YTL ile bin YTL arasında değişen oranlarda kredi taksiti ödüyor.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu’nun (Hak-Sen) bin kamu çalışanı ile yapılan anket çalışmasında memurların yüzde 80’inin aylık banka kredi taksiti ödediği belirlendi. Memurların yüzde 20’sinin banka kredisi kullanmadığı tesbit edilirken, yüzde 23’ü 1 YTL ile 250 YTL arasında, yüzde 34’ü 250 YTL ile 500 YTL arasında, yüzde 18’i 500 YTL ile bin YTL arasında, yüzde 5’i de bin YTL’nin üzerinde aylık banka kredisi taksiti ödüyor. Ayrıca, memurların büyük çoğunluğu, hükümetle sendikaların yapacağı toplu görüşmelerde sendikaların birlikte hareket ederek, ücret adaletsizliğinin giderilmesini istedi. Hükümetle memur konfederasyonları arasında yapılan toplu görüşmelerde kamu çalışanlarının yüzde 24’ü yine hükümetin dediğinin olacağını, yüzde 29’u bütün sendikaların iş birliği yapması gerektiğini, yüzde 29’u ücret adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğini, yüzde 12’si toplu sözleşme yapılması gerektiğini söylerken, yüzde 6’sı ise herhangi bir fikri olmadığını ifade etti.

Memurlar, devletin sendika üyesi memura ödediği 5 YTL ile sendikalara kaynak aktarıldığını ve sendikaların bağımsızlığının zedelendiğini düşünüyor. Memurun yüzde 37’si memur sendikalarına dolaylı yoldan kaynak aktarıldığını, yüzde 26’sı sendika üyeliğinin teşvik edildiğini, yüzde 27’si sendikaların bağımsızlığının zedelendiğini ifade ederken, yüzde 10’u ise bir fikri olmadığını kaydetti.

Çocuklarını okutamıyorlar

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Bayram Zengin, bir devlet memurunun, başka ildeki bir üniversiteyi kazanan çocuğu için yapacağı maddî fedakârlığın katlanılabilir olmadığını söyledi.

Zengin, Öğrenci Seçme Sınavı’nda, çocuğu başka bir ildeki üniversiteyi kazanan memurların ‘’buruk bir sevinç yaşadıklarını’’ ve ‘’iki arada bir derede kaldıklarını’’ belirtti. Zengin, şöyle konuştu: ‘’Bir devlet memurunun, başka ildeki bir üniversiteyi kazanan çocuğu için yapacağı maddî fedakârlık katlanılabilecek gibi değil. Devlet yurdunda kalsa bile bir öğrencinin ortalama aylık masrafı, ulaşım, kırtasiye, yemek ve benzeri harcamalarla asgarî 500 YTL civarında olacaktır. Kayıt sırasında yapılacak harcamalar ve katkı payı ödemeleri, fakültesine göre değişmekle birlikte 600-700 YTL civarında. İkinci öğretimin seçilmesi halinde bu miktar 3-4 katına çıkabiliyor.’’

/ Ankara

19.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Memurların yüzde 80’i bankalara borçlu

  Akpet’in satışına ‘rekabet’ izni

  Şimşek: Yüksek faizden biz de memnun değiliz

  “Türkiye’de üretim ve ihracat akıllının işi değil”

  Turkcell, iPhone’u Türkiye’ye getiriyor

  Yalıtımsızlığın maliyeti 7 milyar dolar

  Tüketici güveni, 11 aydan sonra yükselişe geçti

  İhracatçının döviz kuru şikâyeti

  Kapanan şirketlerde artış

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır