"Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Darbecinin istifası

Hakkında azil tartışmaları yapılan Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref, istifa ettiğini açıkladı. Müşerref, televizyondan yayınlanan millete sesleniş konuşmasında, hukuk danışmanları ve yakın siyasî destekçileriyle görüşmeler yaptıktan ve tavsiyelerini aldıktan sonra “istifa etme kararını aldığını” söyledi.


Ruslar çekilmeye başladı

Rus birlikleri, Gürcistan’ın, tek yanlı bağımsızlık ilân eden Güney Osetya sınırındaki Gori şehrinden çekiliyorlar. Gori şehri ve civarında mevzilenen

Saakaşvili ABD’nin kuklası

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili’yi “ABD yönetiminin kuklası” olarak niteledi. Amerikan yönetimini çat


  Rusya, Güney Osetya’ya füze yerleştirdi

NEW YORK Times gazetesi, Rusya’nın Güney Osetya’ya çok sayıda SS-21 taktik füze rampası yerleştirdiğini belirterek, Gürcistan’ın başşehri Tiflis’in atış menzili içinde bulunduğunu bildirdi.


  Gazze’ye özgürlük

Gazze Şeridinde yaşayan 1,5 milyona yakın Filistinliye uzun süredir uygulanan İsrail ablukasını kırmak isteyen İsrailli, Filistinli, İspanyol, İtalyan, Amerikalı, İngiliz ve diğerlerinden oluşan insan hakları gözlemcileri, yardım görevlileri ve gazetecileri taşıyan “S.S. Özgürlük” ve “S.S Gazze’ye Özgürlük” gemilerinin, hava şartlarının da getirdiği uzun bir bekleyişin ardından, Kıbrıs’ta demirledikleri limandan bu hafta içinde yola çıkması bekleniyor.


  Şevardnadze: Abhazya ayrılmaz parçamız

GÜRCİSTAN'DA 2003 yılında devrilen eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’ın ayrılmaz parçaları olacağını söyledi.


  ABD, Rusya’yı yeniden değerlendirecek

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Rusya’nın ‘’otoriter geçmişine döndüğünün’’ işaretlerini verdiğini ve Gürcistan’a saldırısının, Washington’ın iki süper güç arasındaki stratejik ilişkiyi yeniden değerlendirmesini gerektireceğini söyledi.


  İran’ın füzesi Bush’u korkuttu

ABD yönetimi, İran’ın kendi yapımı bir füzeyi uzaya fırlatmasının “endişe verici” olduğunu bildirdi.


  Gazze’ye özgürlük gemileri demir alıyor

“Bizler, Gazze üzerindeki ablukayı kırmak istiyoruz. Bizler, Gazze Şeridi’ndeki hapishane benzeri kapatma uygulamasının üzerine uluslar arası toplumun dikkatini çekmek istiyoruz...”



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır