"Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Moskova’dan Ankara’ya Montrö desteği

RUSYA'NIN Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, Montrö anlaşması konusunda Türkiye ile politikalarının bütünüyle örtüştüğünü söyleyerek, Kafkasya İstikrar Platformu için Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir araya gelinebileceğini belirtti.

İvanovski, büyükelçilikte düzenlediği basın toplantısında Kafkasya’daki son gelişmeleri değerlendirerek, soruları cevapladı. Son gelişmeler nedeniyle Gürcistan’ı eleştirerek, bu gelişmelere Gürcistan’ın “saldırgan ve şoven” tutumunun yol açtığını ileri süren Büyükelçi İvanovski, Rusya olarak uluslararası camiayı yıllar önce uyardıklarını bildirdi. İvanovski, Türkiye’nin son gelişmelere dair izlediği politikaya ilişkin yorumunun sorulması üzerine, Türkiye Dışişleri Bakanlığının açıklamasında sorunun barışçı yollardan çözümlenmesi ve Gürcistan’ın toprak bütünlüğünün korunmasından yana olunduğunun belirtildiğini hatırlatarak, kendilerinin de barıştan yana olduğunu ve Gürcistan’ın egemenliğine zarar vermek istemediklerini söyledi. Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu’na ilişkin soru üzerine, bu konunun Moskova’da dün görüşüldüğünü söyleyen İvanovski, iki ülke dışişleri bakanlarının Eylül başında İstanbul’da bir araya geleceklerini ve ayrıntıları orada ele alacaklarını bildirdi. İvanovski, platform çerçevesinde aralarında sorunlar bulunan taraflar olarak, Türkiye ile Ermenistan ve Rusya ile Gürcistan’ın nasıl aynı masada oturacağının sorulmasına karşılık, bunun Ekim ayında toplanması beklenilen Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde mümkün olabileceğini kaydetti.

28.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaddafi’ye ‘Kayıp İmam’ celbi

  Gürcistan krizi Sırbistan’ı gerdi

  Moskova’dan Ankara’ya Montrö desteği

  Blair ve Brown zanlıları yakalandı

  ABD, 2015’e karşı 2011’e razı oldu

  Rusya’ya karşı ortak strateji

  Hamaney petrol gelirlerine alternatif istedi

  Suriye: Türkiye bölgesel etkinliğimizi arttırdı!

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır