"Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suriye: Türkiye bölgesel etkinliğimizi arttırdı!

SURİYE Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Miktad, Türkiye’nin Suriye’yi Orta Doğu’da etkin rol oynaması için desteklediğini söyledi.

Miktad, Orta Doğu’nun sorunlu bir bölge olduğunu belirterek, “Irak’ta ve Afganistan’da olanlar, İran’ın nükleer dosyası, Suriye ve Türkiye için ortak öneme sahip. İki ülke arasındaki ilişkiler doğal seyrinde devam ediyor” dedi. İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bölgeye yansıdığını kaydeden Miktad, “Biz, bu ilişkilerin olumsuz yönde etkilenmemesini umuyoruz” diye konuştu. Miktad, son dönemde artan üst düzey ziyaretlerin çok faydalı olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Son dönemdeki görüşmeler, bölgenin meseleleri konusunda görüş alışverişinin önemini ortaya koymaktadır. Özellikle Orta Doğu’daki güvenlik ve barış konusunda. Bu çerçevede Türkiye, Suriye ve İsrail arasında olumlu şekilde arabuluculuk yapıyor. Türkiye’nin bu konuda sarf ettiği çaba saygı ve takdire değer.” Türkiye ve Suriye ilişkilerinin stratejik öneme sahip olduğunu ve iki ülkenin de çıkarlarına hizmet ettiğini belirten Miktad, Suriye’nin bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğini kaydetti.

/ Şam

28.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kaddafi’ye ‘Kayıp İmam’ celbi

  Gürcistan krizi Sırbistan’ı gerdi

  Moskova’dan Ankara’ya Montrö desteği

  Blair ve Brown zanlıları yakalandı

  ABD, 2015’e karşı 2011’e razı oldu

  Rusya’ya karşı ortak strateji

  Hamaney petrol gelirlerine alternatif istedi

  Suriye: Türkiye bölgesel etkinliğimizi arttırdı!

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır