"Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bir şampiyonun çöküşü

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu (23), ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun vefatı nedeniyle çok kötü bir dönem geçirdiğini belirterek, 2008'de hedeflediği hiçbir şeyi yapamadığını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası alanda en büyük başarılarına imza atmış motosiklet sporcusu Kenan Sofuoğlu, talihsiz bir sezon geçiriyor. Kendisi gibi motosiklet sporcusu ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nu geçen mayıs ayında Kocaeli'de pistte motosikletiyle geçirdiği kaza sonrasında kaybeden şampiyon sporcu, yaşadığı travmayı üzerinden atamadı. Geçen yıl Dünya Super Sport şampiyonu olan ve bir üst kategoride, Super Bike'da yarışmaya başlayan sporcu, ağabeyinin acısını unutamayınca, adeta yıkıldı. Sezonu ilk 10'da kapatmayı planlayan Sofuoğlu, ikisine hiç katılmadığı yarışlarda, bitime 4 yarış kala 16. sırada yer alıyor.

6 YARIŞTAN HİÇ PUAN ALAMADIM

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, sezonun bitimine 4 yarış kaldığını kaydederek, çok kötü bir sezon geçirdiğini ifade etti. Tek amacının 4 yarışa katılıp sezonu bitirmek olduğunu belirten Sofuoğlu, şunları söyledi: ''Zaten yaşadığım olaydan dolayı 2 tane yarışa hiç çıkmadım. Bundan dolayı çok büyük puan kaybettim. Onun dışında motorumun bozulduğu yarışlar oldu. 2 yarışta motorum bozuldu. Orada da puan kaybettim. Yani dediğim gibi, bu sezon çok kötü geçti benim için. Sadece sezonu kapatmayı düşünüyorum. 6 tane yarışta hiç puan alamadım. Böyle bir durumda hiç şansınız yok demektir. Bizim koyduğumuz hedef ilk 10'unun içinde sezonu tamamlamaktı, Ama tabi 6 yarışta hiç puan almadığım için bu şansı da kaybettim. Şu anda 16. sıradayım. Yani sezonu en iyi bitirebildiğim şekilde bitireceğim. Bu sezonu bitirip, önümüzdeki sezona hazırlanmak istiyorum.''

2009 İÇİN ANLAŞMA YAPTIM

2009 için çeşitli teklifler aldığını ifade eden Sofuoğlu, ''Super Bike'te kalabilirim. Onun dışında şampiyon olduğum noktaya geri dönme imkanım var. En son nokta Motogp Super Bike bunun bir basamağıydı. Şimdi 2011'de yeni bir klas çıkıyor. Benim şampiyon olduğum noktayı Motogp'ye çeviriyorlar. Bu sebepten dolayı Honda bana (Super Sport'ta gel, 2011'de beraber Motogp'iye çıkalım) dediler. Bunun kararını daha sonra vereceğim. Şu anki sponsorlarımla 2009 için de anlaştım. Bu yıl sponsor olanlar önümüzdeki yıl da sponsor olacaklar'' diye konuştu.

SIKINTILI VE ZOR BİR DÖNEM

Sıkıntılı ve zor bir dönem geçirdiğini bildiren Sofuoğlu, ''Herkes ağabeyimin ölümünden sonra yarışları bırakacağımı düşündü. Böyle bir şey yok'' dedi. Sinan'ın ölümünden sonra yarışlara devam etmenin kendisine çok zor geldiğini ifade eden Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ''İlk başta annemin ve babamın desteği gerekiyordu. Annemin ve babamın (sen artık gidebilirsin) demesi gerekiyordu. Onlar da o desteği verdiler bana. Biz 3 kardeş yarışıyorduk. İki ağabeyim vefat etti. Anneme ve babama (siz ne derseniz onu yapacağım) dedim. (Kesinlikle devam etmeni istiyoruz) dediler. Benim de gerçekten isteğim buydu. 23 yaşında belli bir noktaya gelip bırakmak zor olurdu. Ve biz bu noktaya çok zor geldik. Aynı zamanda takımımın da bana destek vermesi gerekiyordu. Çünkü istenen dereceleri verememeye başladım. İstediğim gibi motosikleti kullanamamaya başladım. Ama takım çok güzel destek verdi. (2009'a hazırlanalım) dediler."

28.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir şampiyonun çöküşü

  Beşiktaş UEFA Kupası'nda Siroki Brijeg'i konuk ediyor

  Kewell Avustralya Millî Takımında

  Trabzon'da şampiyonluk primi 10 milyon YTL'ye çıktı

  Marca'nın iddiası: Josico F.Bahçe'de

  Ramazan Şahin Beylikdüzü'ne geliyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır