"Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Rami’de fiyatlar yüzde 50 indirimli

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Genel Başkanı Günay Kotil, çok cüz'î kârla çalıştıkları için fiyatların dışarıya kıyasla yüzde 40-50 indirimli olduğunu ve Ramazan dolayısıyla da fiyatlarını dondurduklarını belirterek, vatandaşları Ramazan öncesi alışveriş için Rami’de faaliyet gösteren gıda toptancıları sitesine dâvet etti.

Kotil, 81 ilde köylünün ürettiği gıda maddelerinin tüketiciye sunulduğu Rami’deki gıda toptancılarının aynı zamanda perakende satış yaptığını anlattı. “Türkiye’nin gıda borsası” olduklarını ifade eden Kotil, 500 yıllık geçmişi olan çarşıda, kirası düşük olan esnafın çok büyük masrafı olmadığı için fiyatların çok uygun olduğunu söyledi. Kotil, çok cüz'î kârla çalıştıkları için Rami’de fiyatların dışarıya kıyasla yüzde 40-50 indirimli olduğuna işaret ederek, Ramazan dolayısıyla fiyatları dondurduklarını bildirdi. Piyasa ile aralarında çok büyük fiyat farkı olduğunu vurgulayan Kotil, şöyle devam etti: “Bugün en iyi pirinç bizde 2,40 YTL, dışarıda 7-8 bin, peynir bizde 5-6 bin YTL dışarıda 10-12 bin YTL, burada 5 milyonluk zeytin dışarıda 10-12 bin YTL’ye kadar satılıyor. Öyle maddeler var ki yüzde 100 farklıdır, öyle maddeler vardır ki yüzde 50 farklıdır. Yani bir aile buradan evine 3 yerine 5 kilogram pirinç, 2 yerine 4 kilogram zeytin, 3 yerine 6 kilogram mercimek götürür. Burada büyük bir avantaj var.” Kotil, Rami’de 2 bine yakın esnaf bulunduğunu 6-7 bin kişinin çalıştığını ve 6 bin araçla Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ürünlerin 81 ile pazarlandığını anlattı.

29.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk-İş’e göre açlık sınırı 729 YTL

  Merkez Bankasına ihracatçı tepkisi

  Kart borcu boşanma sebebi

  Beyaz et sektörü, Ramazan’ı bekliyor

  Enerji Bakanlığından yeni yol haritası

  Rami’de fiyatlar yüzde 50 indirimli

  Kafkas gazı için diplomasi trafiği

  BAKTAD’tan baklava uyarısı

  Bersay İletişim Enstitüsü açıldı

  KİT’lerden, yüksek kâr artışı

  GAP Eylem Planı hızlandırılmalı

  Bir zamanlar göldü şimdi tarla

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır