"Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YouTube hâlâ yasak

YouTube, Türkiye’den YouTube’a erişimin “halen” sağlanamadığını duyurdu. YouTube’dan yapılan yazılı açıklamada, “YouTube olarak söylenti ve spekülasyonlar üzerine yorum yapmamayı tercih ediyoruz. Türkiye’den YouTube’a erişim halen sağlanamamaktadır. Fakat Türkiye’deki kullanıcılarımıza erişimin sağlanması için çalışmalarımız devam etmektedir” denildi


“AVUKATIMA SORUN”

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında talimatla ifade verdi. Paksüt, eşi ve avukatıyl

26 yıldır yeni anayasa istiyorlar

1982 anayasasına toptan hayır oyu veren Rize’nin Kendirli Beldesi Belediye Başkanı Salih Uzun, insan haklarına ve özgürlüklere önem verecek yeni bir a


  Memur zammında son teklif: 3,5+4

Toplu görüşmelerin 4. turunda, hükümet gelecek yılda ilk altı ay için yüzde 3,5, ikinci altı ay için yüzde 4 oranında maaş artışı önerdi.


  80 bin öğretmen açığı var

TÜRKİYE'DEKİ 923 ilçenin ilköğretim ve ortaöğretim imkânlarının incelendiği araştırma, Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde toplam 80 bin öğretmen açığının bulunduğunu ortaya koydu.


  Adana'da, ABD silâhlarına el konuldu

ADANA'DA bulunan İncirlik Hava Üssü’ndeki ABD birliklerine ait silahlara, tamir edilmek üzere gönderildikleri ABD’den yurda geri getirilirken, evrak eksikliği sebebiyle Adana Havalimanı’nda el konuldu.


  Öğrenci affı, başörtü mağdurlarını da kapsamalı

TÜRKİYE Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğrenci affının, geniş kapsamlı olması gerektiğini belirterek, “Yüksek öğrenim haklarının sırf başı örtülü oldukları için ellerinden alınanları da mutlaka kapsamalıdır” dedi.


  Tuzla’da, 1 tersanenin daha faaliyeti durduruldu

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Komisyonu, Çeksan Tersanesinin faaliyetlerini, elverişsiz çalışma şartlarının giderilmesi amacıyla 20 gün süreyle durdurdu.


  5 yılda 5 bin kişiye ulusal güvenlik soruşturması

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, son 5 yılda 4 bin 886 kişi hakkında ulusal güvenlik soruşturması yapıldığını bildirdi.


  DSÖ: Sosyal adaletsizlik öldürücü etkiye sahip

DÜNYA Sağlık Örgütünün (DSÖ) bir raporunda, sağlık sorunlarında ve ortalama yaşam süresi konusunda sosyal faktörlerin genetikten daha önemli olduğu ortaya kondu.


  Kıbrıs’ta çözüm BM çatısında

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Kıbrıs’ta çözüm; BM çatısı altında, BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde, adadaki gerçekler temelinde, iki eşit halk ve iki kurucu devlet tarafından oluşturulacak yeni bir ortaklıkla bulunacaktır’’ dedi.


  TIR’la minibüs çarpıştı: 1 ölü, 19 yaralı

ŞANLIURFA'NIN Siverek ilçesinde tarım işçilerinin bulunduğu minibüsle TIR’ın çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.


  Son istiklâl gazisi taburcu oldu

İSTİKLAL Madalyası sahibi, Kurtuluş Savaşı’na katılan hayattaki son gazi Mustafa Şekip Birgöl, rahatsızlığı sebebiyle 17 gün GATA’da tedavi gördü.


  Mahallelerde Ramazan telâşı

GENELLİKLE dar ve orta gelirli ailelerin oturduğu semtlerde kadınlar, Ramazanda ailelerine kısıtlı bütçelerini unutturacak zengin bir sofra hazırlamak için çabalıyor.


  Sulukule’de yıkım başladı

FATİH'TE ‘’Sulukule’’ olarak bilinen ve yenileme alanı ilan edilen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerindeki bina ve gecekonduların yıkılmasına başlandı.


  Side’de, 25 bin yatağa belge verilecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından pilot bölge seçilen Side’deki belediye belgeli otellere, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra bakanlık belgesi verileceği bildirildi.


  Yangında, kuşlar büyük zarar gördü

ANTALYA'DA, Manavgat ve Serik’te meydana gelen orman yangınında, bölgede yaşayan ve kuluçka döneminde olan kuşlar ile üremek amacıyla bölgeye gelen göçmen kuşların yavrularının büyük zarar gördüğü bildirildi.


  Altın: Sincan’a 100 bin kişi göç etti

BELEDİYE Başkanı Hasan Altın, 413 bin nüfuslu Sincan’ın birçok ilden daha büyük olduğunu belirterek, Ankara’nın en gözde metropol ilçelerinden biri haline gelmeye devam edeceklerini ifade etti.


  Ayçiçeği ithalatı, çiftçiyi zor durumda bıraktı

AYÇİÇEĞİ hasat mevsiminin başlamasına rağmen yurtdışından yapılan ham yağ ve ayçiçeği ithalatı çiftçiyi zor durumda bıraktı.


  Duatepe Aşevi’nde günde bin kişiye iftar

İZMİR'İN Eşrefpaşa semtindeki Duatepe Mahallesi Aşevi’nde Ramazan ayı hazırlıkları başladı. Sıkıntısı çekilen iftarlık malzemeleri ise Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ karşıladı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır