"Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“AVUKATIMA SORUN”

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında talimatla ifade verdi. Paksüt, eşi ve avukatıyla birlikte geldiği adliye çıkışında basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, ''Arkadaşlar, avukatım konuşma yasağı koydu. Şu andan itibaren konuşmuyorum. Avukatım sayın Bülent Acar'a sorun. Arkadaşlar, lütfen rahat olalım. Yaptığınız işe saygı duyuyorum ve şu anda susuyorum. Arkadaşlar, şu sıcakta siz de görev yapıyorsunuz, zor şartlar altında'' diye konuştu. Paksüt'ün ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.

“KONUŞACAĞIM” DEMİŞTİ

Osman Paksüt ise, "Eş olarak destek için geldim. Normal bir işlem. Yargının işleyişi" dedi. Ferda Paksüt, ifade vermeden önce, dünkü gazetelerde geniş şekilde yer alan beyanlarında, “Tutuklanmazsam konuşacağım” demiş, eşinin Bağdat Büyükelçiliği sırasında bombalar altında kaldıkları zaman bile şimdiki kadar tedirgin olmadığını söylemişti. Ergenekon dâvâsının aranan sanıklarından Turhan Çömez'le yaptığı telefon görüşmesinin basına yansımasını takiben ifadesi alınan Paksüt, asıl hedefin eşi olduğunu, Osman Paksüt'ün Anayasa Mahkemesinden istifaya zorlandığını iddia etmişti.

Tanık değil, sanık

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, ‘’Ergenekon Soruşturması’’ kapsamında talimatla ifade verdi. Paksüt’ün ‘’şüpheli’’ sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi. Ferda Paksüt, ‘’Ergenekon Soruşturması’’ kapsamında talimatla ifade vermek üzere dün sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayına geldi. Paksüt, Ankara Adalet Sarayına eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile birlikte geldi. Ferda Paksüt, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye ifade vermeye başladı.

Paksüt, savcı Bilgili’nin odasına eşi Osman Paksüt ve avukatı Acar ile birlikte girdi. İfade verme işlemi başladıktan sonra Osman Paksüt odadan dışarı çıktı.

Ferda Paksüt, Cumhuriyet Savcısı Bilgili’ye ifade vermesinin ardından, eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile Ankara Adalet Sarayı binasından çıktı. Ferda Paksüt, adliye çıkışında basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, ‘’Arkadaşlar, avukatım konuşma yasağı koydu. Şu andan itibaren konuşmuyorum. Avukatım sayın Bülent Acar’a sorun. Arkadaşlar lütfen rahat olalım. Yaptığınız işe saygı duyuyorum ve şu anda susuyorum. Arkadaşlar şu sıcakta siz de görev yapıyorsunuz, zor şartlar altında’’ diye konuştu.

Paksüt, daha sonra eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile bir taksiye binerek, adliyeden ayrıldı. Ferda Paksüt’ün ‘’şüpheli’’ sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.

Ferda Paksüt, Ergenekon operasyonu kapsmanında aranan eski AKP’li milletvekili Turhan Çömez ile kapatma davasında ilişkin yaptığı telefon görüşmelerinin basına yansımasından hemen sonra Savcı Mustafa Bilgili tarafından ‘ivedi’ olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edilmişti. Bayan Paksüt, yaptığı açıklamada avukatı ile gelmesinin tavsiye edildiğini, adliye binasından geri çıkma garantisi olmadığını söylemişti.

/ Ankara

29.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  YouTube hâlâ yasak

  “AVUKATIMA SORUN”

  26 yıldır yeni anayasa istiyorlar

  ONLAR İÇİN OKUL KURTARICI

  Memur zammında son teklif: 3,5+4

  80 bin öğretmen açığı var

  Adana'da, ABD silâhlarına el konuldu

  Öğrenci affı, başörtü mağdurlarını da kapsamalı

  Tuzla’da, 1 tersanenin daha faaliyeti durduruldu

  5 yılda 5 bin kişiye ulusal güvenlik soruşturması

  DSÖ: Sosyal adaletsizlik öldürücü etkiye sahip

  Kıbrıs’ta çözüm BM çatısında

  TIR’la minibüs çarpıştı: 1 ölü, 19 yaralı

  Son istiklâl gazisi taburcu oldu

  Mahallelerde Ramazan telâşı

  Sulukule’de yıkım başladı

  Side’de, 25 bin yatağa belge verilecek

  Yangında, kuşlar büyük zarar gördü

  Altın: Sincan’a 100 bin kişi göç etti

  Ayçiçeği ithalatı, çiftçiyi zor durumda bıraktı

  Duatepe Aşevi’nde günde bin kişiye iftar

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır