"Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

G.Saray'ın hoca yanlışı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligine veda etti. aslında G.Saray'ın vedası ilk maçta oldu. İstanbul'daki karşılaşmada Alman teknik adam Skibbe'nin akıl almaz takım tercihi, o maçın G.Saray'ın kazanamamasına sebep olmuştu.

Oyuncuların yanlış yerlerde oynatılması sonucunda G.Saray evinde 2-0 geriye düşüp beraberliği zar zor kurtarmıştı. Elemeli maçlarda iç sahada yenilen bir gol planları genelde tersine çevirir. G.Saray ilk maçta evinde iki gol yiyerek bu zorluğun bedelini, şampiyonlar ligine katılamamakla ödedi. Bu durumdan en çok etkilenecek olan kişi Skibbe olacaktır. Camia Skibbe'yi tartışacaktır. Skibbe'nin bu imajı düzeltmesi, bundan sonra G.Saray'ın UEFA Kupasındaki başarısıyla değerlendirilecektir.

G.Saray yönetiminin bu sezon kaleci almaya karar verdiği biliniyordu. Aykut malum. İlk maçta yaptığı acemice hata G.Saray'ın elenmesinin önemli bir nedeni. Kaleci almak için yapılan çalışmalar sonunda De Santis denilen İtalyan bir kaleci alındı. Onu da Skibbe oynatmıyor. Demek ki, güvenemiyor. Şampiyonlar Ligine katılmak için lâzım olan kaleci bu değilse Santis'in neden transfer edildiği, yönetimin cevap vermesi gereken bir konu. Biraz ucuza gelsin denilirken, daha katılırken 14 milyon Euro'dan olmak beceriksizlik değil mi? Yönetim Kewell, Meira, Baros transferlerinde nasıl başarılıysa, teknik adam ve kaleci seçiminde o denli başarısızdır. Onca üst düzey takım varken Steau Bükreş'le eşleşip elenmek, G.Saray için çok büyük bir handikap olmuştur.

G.Saray, dünya markası olabilme başarısı yakalamış bir takım. Bundan sonra çapı küçük ne oyuncu, ne de teknik adam G.Saray'da verimli olamaz. Hele önümüzdeki yıllarda stadını yapmış, kurumsal olarak modern hüviyet kazanmış, parasal konularda gelirini giderinin önüne geçirmiş olacak bir G.Saray'da, her yönüyle kalitenin olması, sportif başarının anahtarı olacaktır.

Said OKUR

29.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe evinde aslan

  G.Saray'ın kaybı çok büyük

  Skibbe: Lincoln formda değil

  Kaleci Volkan G.Saray'a üzüldü

  Ligde bugün: A.Gücü-Trabzon

  G.Saray'ın hoca yanlışı

  F.Bahçe'yi beğendim

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır