"Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karadeniz yaylaları birleştiriliyor

BAYINDIRLIK ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, yayla turizmi süresinin uzatılmasını amaçlayan Karadeniz yaylalarını birleştirme projesi doğrultusunda, Ordu-Artvin arasındaki yaylaları birleştirecek master planlarının ihale edildiğini söyledi.

Bakan Özak, Türkiye’de şimdiye kadar hiçbir dönemde yapılmamış bir çalışma hazırlayarak, Karadeniz yaylalarını birleştirme işine kalkıştıklarını, bunun da yöreye büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Valiliklerle işbirliği içinde yürütülen projenin Ordu’dan başlayarak Giresun, Trabzon, Gümüşhane’nin kuzeyi, Rize ve Artvin arasındaki yaylaların birleştirilmesini kapsadığını hatırlatan Bakan Özak, ‘’Yayla turizmi süresinin uzatılmasını amaçlayan Karadeniz yaylalarını birleştirme projesi doğrultusunda, Ordu-Artvin arasındaki yaylaları birleştirecek master planları ihale edildi. 6 ilin valiliği tarafından ihale edilen iş, tahminen 1.5 yıl civarında sürecektir’’ dedi. Bakan Özak, küresel ısınma dolayısıyla yaylaların daha da önem kazandığına dikkati çekerek, projenin Doğu Karadeniz’de hizmet sektörünün önünü açacağını da belirtti. Türkiye’nin yayla zengini bir ülke olduğunu kaydeden Özak, bu projeyle Karadeniz yöresinin yayla turizmi bakımından büyük önem kazanacağını ifade ederek, Türkiye’nin önemli güzellikleri arasında yer alan yaylaların iyi korunması ve pazarlanması gerektiğini kaydetti.

30.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  TL’ye geçiş hasta etmesin

  Fındık fiyatı açıklanıyor

  Karadeniz yaylaları birleştiriliyor

  Karadeniz petrolde yeni Hazar olabilir

  İhracatta yeni adımlar atmalıyız

  MTV yerine, harç tekne imalatını arttırır

  Rusya’nın gümrük uygulaması anlamsız

  Dış borç ödemesi, 11 milyar doları aştı

  Türkiye’de gelecek vaat eden 14 sektör

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır