"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Daum, Ümit Özat için ağladı

ALMAN BİRİNCİ LİG TAKIMLARINDAN KÖLN'DE FORM GİYEN TÜRK FUTBOLCU ÜMİT ÖZAT, KARLSRUHE İLE OYNANAN LİG MAÇINDA BİR ANDA YERE YIĞILDI. ÜMİT ÖZAT'IN BOĞAZINA KAÇAN DİLİ DOKTORLARIN MÜDAHALESİYLE ÇIKARILIRKEN, TEKNİK DİREKTÖR DAUM VE KALECİ MONDRAGON GÖZYAŞLARINA BOĞULDU.

ALMANYA Birinci Ligi’nde Christoph Daum’un çalıştırdığı Köln’de forma giyen Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Özat, Karlsruhe ile deplasmanda oynadıkları maçta kalp krizi geçirerek ölümün eşiğinden döndü. Köln’ün kaptanlığını yapan tecrübeli futbolcu, maçın 27. dakikasında tansiyonu düşünce topsuz alanda yere yığıldı. Vakit kaybetmeden sahaya giren doktorlar, dili dönen ve bu nedenle nefessiz kalan başarılı futbolcuya çok kritik bir müdahalede bulundu. Ümit’in dilini boğazından çıkaran doktorlar daha sonra deneyimli oyuncuya kalp masajı uyguladı.

BİNLERCE KİŞİ AYAKTA ALKIŞLADI

Bu sırada sahadaki futbolcular ve seyirciler büyük bir korku yaşarken, Daum ile kaleci Mondragon’un gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Doktorlar sedyeyle ambulansa götürülen Ümit Özat’ın sağlık durumunun iyi olduğunu işaret edince hakem uzun süre duran oyunu yeniden başlattı. Sessizce bekleyen iki takım taraftarları da, stat hoparlörlerinden Ümit’in hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanınca bu güzel haberi alkışlarla karşıladı.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Köln Menajeri Michael Meier, hastaneye kaldırılan Ümit’in kardiyoloji bölümünde tedavi altına alındığını bildirdi. Geceyi hastanede geçiren başarılı oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Köln maçta ikinci yarıda attığı gollerle Karlsruhe’yi 2-0 mağlup etti.

31.08.2008


 

Yaralı G.Saray Kayseri'de 3 puan arıyor

ŞAMPİYONLAR LİGİ 3. ÖN ELEME TURUNDA RUMEN TEMSİLCİSİ STEAU BÜKREŞ'E RÖVANŞ MAÇINDA 1-0 YENİLEREK YENİLEREK ELENEN SARI-KIRMIZILI EKİP SÜPER LİGDE GÜÇLÜ RAKİP KAYRESİPOR İLE BUGÜN DEPLASMANDA 3 PUAN MÜCADELESİ YAPACAK.

GALATASARAY ile Kayserispor, bugün lig tarihinde 27. kez karşı karşıya gelecek. Atatürk Stadında saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek. Maç Lig TV'den şifreli olarak naklen yayınlanacak. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 26 maçta Galatasaray 18, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı. ''Cim Bom''un toplam 60 golüne, Kayserispor 20 golle cevap verebildi. Geçtiğimiz sezon oynanan iki maçın ilki Kayseri'de 1-1 biterken, Galatasaray evindeki karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı.

3 SEZONDUR G.SARAY'I YENEMEYİOR

Son 3 sezondur ligi 5. sırada bitirerek yükselişe geçen ve 3 büyükleri zorlayan Kayserispor, Galatasaray karşısındaki ilk galibiyetini bu maçta almak istiyor. Son 3 sezondur ligi 5. sırada bitiren Kayserispor, Turkcell Süper Lig'e renk katan ve Türk sporunda yükselen bir takım oldu. Kayserispor, bu yükseliş ile birlikte 3 büyükleri de zorlayan önemli Anadolu takımlarından biri haline geldi. Son 3 sezonda Beşiktaş'ı 3 kez, Fenerbahçe'yi ise 2 kez yenmeyi başaran Kayserispor, Galatasaray'a karşı ise şeytanın bacağını kıramadı.2005-2006 sezonunda Kayserispor, Beşiktaş ile Süper Lig'de karşılaştığı iki maçın birinde berabere kaldı diğerinde ise yenildi. Türkiye Kupası maçlarında ise Beşiktaş'a bir kez yenilen Kayserispor, rakibine bir maçta üstünlük sağladı. Aynı sezonda, Kayserispor Süper Lig'de Fenerbahçe'ye karşı bir mağlubiyet ve bir galibiyet aldı. 2006-2007 sezonunda Süper Lig'de Fenerbahçe ile bir kez berabere kalan Kayserispor, diğer maçta rakibine yenildi. Beşiktaş'a ise bir maçta yenilen Kayserispor, ligin rövanş maçında Beşiktaş'ı yendi.

F.BAHÇE VE BEŞİKTAŞ'I YENİYOR

Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında galibiyetler elde eden sarı-kırmızılı ekip, son 3 sezondur Galatasaray karşısında galibiyet sevinci yaşayamadı. 2005-2006 sezonunda Süper Lig'de Galatasaray'a 3-1 ve 3-0'lik sonuçlarla yenilen Kayserispor, 2006-2007 sezonunda ligde bir maçta golsüz berabere kaldığı Galatasaray karşısında diğer maçta 4-0 yenildi. Aynı sezonda Türkiye Kupası maçında ise Galatasaray, Kayserispor'u 4-0 yendi.

31.08.2008


 

Terim kadroya 3 yeni isim aldı

MİLLİ TAKIMLAR TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TERİM, HAMİT ALTINTOP'UN SAKATLIĞI YÜZÜNDEN YER ALMADIĞI 28 KİŞİLİK KADROYA ANTALYA'DAN UĞUR KAVUK, GAZİANTEP'TEN MEHMET POLAT VE DENİZLİSPOR'DAN ÇAĞLAR BİRİNCİ'Yİ DE DAVET ETTİ. MİLLİ TAKIM 6 EYLÜL'DE ERMENİSTAN VE 10 EYLÜL'DE BELÇİKA İLE KARŞILAŞACAK.

A Milli Takımımızın, 6 Eylül'de deplasmanda Ermenistan ile ve 10 Eylül'de İstanbul'da Belçika ile oynayacağı 2010 Dünya Kupası grup eleme maçları aday kadrosu ve kamp programı açıklandı. 31 Ağustos Pazar günü saat 12.00'de İstanbul Swissotel'de toplanacak A Milliler, 5 Eylül Perşembe günü saat 09.30'da özel bir uçakla Ermenistan'ın başkenti Erivan'a hareket edecek. Erivan'daki Goldenpalace Hotel'de konaklayacak olan A Milli Takımımız, Ermenistan maçının ardından İstanbul'a dönecek ve Swissotel'e yerleşecek. Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 2 Eylül Salı ve 9 Eylül Cuma günleri saat 11.00'de Swissotel'de, 5 Eylül Cuma günü TSİ 17.30'da Hrazdan Stadı'nda birer basın toplantısı düzenleyecek. Sakatlıkları nedeniyle Hamit Altıntop, Nihat Kahveci, Sabri Sarıoğlu, Emre Güngör ve Caner Erkin'in çağrılmadığı aday kadroda şu oyuncular yer alıyor

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Serdar Kulbilge (Kocaelispor), Tolga Zengin (Trabzonspor). Savunma: Gökhan Gönül, Uğur Boral (Fenerbahçe), Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), Mehmet Polat (Gaziantepspor), Uğur Kavuk (Antalyaspor), Çağlar Birinci (Denizlispor), İbrahim Kaş (Getafe), Orta Saha: Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Serdar Özkan (Beşiktaş), Selçuk İnan (Trabzonspor), Mehmet Topuz (Kayserispor), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussıa Dortmund), Tuncay Şanlı (Mıddlesbrough). Forvet: Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

31.08.2008


 

Trabzonspor ligde 2 maçta 6 puan topladı

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal deplasmanda Ankaragücü maçını 2-1 kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Oyununun 3'te 2'lik bölümünde üstündük. Ama kalan bölümde rakip iyiydi. Bu bölümü iyi analiz etmemiz gerekiyor. Zorlu bir maçta, Ankara'da farklı bir zeminde kazanarak dönüyoruz'' dedi.

Yanal, hakemlerle ilgili bir soru üzerine, ''Biz daha önce kendimizi incelemeyi tercih ediyoruz. Sezon sonuna kadar böyle yapacağız. Onları rahat bırakmak lazım'' diye konuştu. Kulüp başkanı Sadri Şener de 2 haftada 6 puan kazandıklarını dile getirerek, ''Bu memnun edici bir durum. Bu maçı 5-6 farklı skorlu da kazabilirdik ama olmadı. 15 gün sonra Beşiktaş maçı var. Umarım onu da kazanırız'' ifadelerini kullandı. Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, sakatlanan Yattara'ya dün MR çektiklerini belirtti. Ayaz, çekilen MR sonucunda oyuncunun sol ayak bileğinde ödem ve zorlanma tespit ettiklerini ifade etti.

31.08.2008


 

UEFA Süper Kupası'nı Rus ekibi Zenit kazandı

UEFA Süper Kupası'nı İngiltere'nin Manchester United takımını 2-1 yenen Rus ekibi Zenit St. Petersburg kazandı.

Monaco'da 18 bin 500 seyirci kapasiteli Stade Louis II'de oynanan maçta, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester United ile geçen yıl UEFA Kupası'nı müzesine götüren Zenit St. Petersburg karşı karşıya geldi. Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Claus Bo Larsen'in yönettiği mücadelede, Rus ekibinin gollerini 44. dakikada Pavel ve 59. dakikada Danny Alves atarken, Manchester United'ın tek golü 73. dakikada Vidic'ten geldi. Karşılaşmanın 90. dakikasında, İngiliz temsilcisinde Paul Scholes ikinci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Zenit St. Petersburg Teknik Direktörü Dick Advocaat, Manchester United karşısında Fatih Tekke'ye şans vermedi.

31.08.2008


 

İki Trabzon gördük

İki yarıda iki farklı Trabzonspor izledik. Ersun hoca da söyledi ama ne yalan söyleyeyim, ilk yarının Trabzonspor'u bana eski yılları hatırlattı. En son Fatih'li Gökdeniz'li kadroya aklım gitti. İlk yarıda yakalanan pozisyonların bazı takımlar bir maçın tamamında yakalayamıyor. Bunların tamamı da gollük pozisyonlardı ve bana göre forvetler her zaman böyle kolay pozisyonlar bulamazlar.

Bu yarıda Yattara, Selçuk, Colman, çağdaş futboldan örnekler verdiler. İlk iki maçında eleştirdiğimiz Colman hei iki golün de kahramanı. Hele Yattara'ya 60 metreden gönderdiği ayağa pas muhteşemdi. Bu performansının üzerine koyması lazım ama yine de Trabzonspor orta alanda bir oyun kurucuya ihtiyaç var. Maçın ikinci yarısında bu bariz belli oldu. 2-0 öndeki Trabzonspor'dan farkı açmasını bekledik ki böyle ataklar da geldi ama gol gelmedi.

Trabzonspor Yattara'sız duruyor ama buna rağmen pozisyon üretebiliyor. Sevindirici olan bu. Yattara sakatlanmasa bu maçın sonucu da yorumu da farklı olurdu. Yattara çıkınca Ankaragücü savunması risk aldı biraz daha ileride oyunu kurmaya başladı. Trabzonspor, bu yarıda kontratak sistemine döndü. İşte takımı böyle durumlarda yönetecek 10 numaraya böyle anlarda ihtiyaç var. 2-0 galipken son anlarda yediğiniz golden sonra bir gol daha yerdiniz ve bu hiç adaletli olmazdı. Oyunun sonucu 7-1 gibi bir skorla bitmesi gerekirken, 2-1 bitiyor. Trabzonspor oyun üstünlüğünü skora da taşımak zorunda. Şampiyonluğa giden rakiplerinizle oynadığınızda bu pozisyonları da kaçırırsanız sonuç iyi olmaz.

Bu maçın en güzeli Selçuk'tu. A Milli Takıma seçilmek ona olumlu yansımış. Hem oynuyor hem de gol atıyor. Colman, Selçuk'tan daha teknik ve daha fazlasını yapabilir. İki haftada 6 puan çok çok iyi. Şu ana kadar işler yolunda gidiyor ve aykırı ses çıkartmak da gereksiz. Üçüncü hafta Beşiktaş maçı var ki bu maç gerçek Trabzonspor'u ortaya çıkaracak.

KADİR BIYIKLI

31.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır