"Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Konya’da tarihe 15 milyon YTL

Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç, Vakıflar Genel Müdürlüğünün son 5 yıldır Türkiye’de yaptığı çalışmalara paralel olarak kendilerinin de Konya’da çok sayıda Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait tarihî eserde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Genç, restorasyon çalışmaları için kaynak sıkıntılarının olmadığını vurgulayarak, ‘’2008 yılında, tarihî eserlerin onarım, bakım, restorasyon ve proje işlerine yapılacak harcama yıl sonuna kadar 15 milyon YTL’yi bulacak. Bizim maddî anlamda bir sıkıntımız yok" dedi.



Türkiye, uluslararası kitap fuarlarında

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, 15. Pekin Uluslararası Kitap Fuarı ile 21. Moskova Uluslararası Kitap Fuarı’na katılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Pekin Uluslararası Kitap Fuarı, 2008 Pekin Yaz Olimpiyat Oyunları sebebiyle bu yıla mahsus olarak Tianjin şehrinde 1-4 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.



Hızır Paşa Camii’ndeki kitabe, köprüye ait çıktı

MANİSA’NIN Salihli ilçesine bağlı Adala beldesinde tarihî Hızır Paşa Camii’nin duvarında yer alan kitabenin, sanılanın aksine camiye değil civarda bulunan bir köprüye ait olduğu belirtildi.



Miniklere Uğurböceği’nden yeni kitaplar

ÇOCUKLARA yönelik çıkardığı kitaplarla dikkat çeken Uğurböceği Yayınları üç yeni kitapla İslâmî hassasiyete sahip ailelere mensup çocuklara hitap ediyor.



İngilizler ‘Beş Vakit’i sevdi

İNGİLTERE'NİN başşehri Londra’da gösterime giren “Beş Vakit” filminin yönetmeni Reha Erdem, filmi İngiliz sinema severler ile birlikte izledi. Sinema salonunu dolduran İngilizler, filme hayran kaldı. Londra’da Renoir Sinema Merkezi’nde gösterime giren film için yüzü aşkın İngiliz izleyici salonu doldurdu.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır