"Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD, Pakistan topraklarına saldırdı

Pakistan’ın Afganistan sınırında, Amerikan askerlerinin de karıştığı belirtilen çatışmada can kaybının 20’ye yükseldiği kaydedildi. Pakistan Kuzey Batı Sınır eyaleti Valisi Uveys Ahmed Gani, “sabaha karşı Afganistan’dan gelen ve 3 helikopterle desteklenen yabancı komandoların Pakistan içinde düzenledikleri saldırıda kadın ve çocukların da bulunduğu 20 kişinin öldüğünü” bildirdi.

Gani, açıklamasında, “Bu, Pakistan’ın egemenliğine yönelik doğrudan bir saldırıdır” dedi. Gani, Pakistan halkının, silahlı kuvvetlerin ülkenin egemenliğini savunmaya başlamasını ve buna cevap vermesini beklediğini savundu.

Görgü tanıkları ve yerel yetkililer, daha önce can kaybını 15 olarak belirtmişlerdi. Afganistan’daki NATO liderliğindeki çok uluslu güç ile ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinden henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

GİLANİ'YE SUİKAST GİRİŞİMİ YAPILDI

Bu arada, Pakistan’da, Başbakan Yusuf Rıza Gilani’nin araç konvoyuna düzenlenen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Başbakan Gilani’nin sözcüsü Zahid Beşir, zırhlı aracına iki kurşun isabet eden Başbakan’ın emniyette olduğunu söyledi. Saldırının, başkent İslamabad’daki havaalanına giden ana yolda meydana geldiği, yakınlardaki bir tepeden ateş açıldığı kaydedildi. Gilani, suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto’nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi’nin önde gelenlerinden biri olarak tanınıyor.

Butto, 27 Aralıkta düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, ölümünden sonra 18 Şubatta yapılan seçimleri kazanan partisi ise koalisyon hükümetinde yer almıştı.

/ VANA

04.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, Pakistan topraklarına saldırdı

  Gürcistan krizi Ukrayna’da hükümeti vurdu

  Afgan soruşturmasına Amerikan sulandırması

  Hollandalı liberallerden farklı bir üyelik teklifi

  Füzelerle insanî yardım olur mu?

  Gustav’dan sonra Hanna

  Amerikalılardan Iraklı polislere dost ateşi

  Filipinler’de barış süreci sona erdi

  ‘Kuzey Kore nükleer tesislerini yeniden kuruyor’

  Berlin’de 7 kişiden biri yabancı

  Çocuk odasındaki tekno istila durdurulmalı

  Berlin’de Ramazan şenlikleri

  İngiltere’de elektronik kitap devri

  Klimalı narko-tünel şaşırttı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır