"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy ve Esad'dan Türkiye'ye şükran

AB dönem başkanı Fransa’nın Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa’nın İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı müzakerelere arabuluculuk eden Türkiye’ye minnettar olduğunu söyledi.

Şam’da basın toplantısında konuşan Sarkozy, “(Suriye) Devlet Başkanı Beşşar Esad’a da söylediğim gibi, Fransa, Türkiye’nin İsrail ile Suriye arasındaki dolaylı görüşmeler konusunda gösterdiği çabayı desteklemekte” dedi.

Sarkozy, “Türkler müthiş bir iş çıkardı. Bu, doğrudan müzakerelerle sonuçlanmalı. Giriştiği bu eylem sebebiyle bütün Avrupa Türkiye’ye minnettardır” ifadesini kullandı. Fransız lideri, doğrudan müzakerelerin başlaması halinde Fransa’nın bu müzakerelere siyasî, diplomatik, askerî ve ekonomik bakımdan destek vermeye hazır olduğunu da söyledi.

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye’nin Ortadoğu Barışı Süreci ile yakından ilgilenerek inisiyatif alan birkaç ülkeden biri olduğunu söyleyerek, Türkiye’ye teşekkür etti.

Esad, Şam’daki dörtlü zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye’nin barış süreci için önemine dikkati çekerek, Türkiye’nin Suriye ile İsrail arasında dolaylı görüşmeleri başlatabilme inisiyatifi alan tek ülke olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenilirliği ve Türkiye’nin arabuluculuğu olmasaydı bu sürecin zor başlayacağını söyleyen Esad, bu sebeple Türk hükümeti ve müzakerecilerine teşekkür etti.

Zirvede Türkiye’nin Kafkasya İstikrar Platformu önerisinin de ele alındığını söyleyen Esad, bu teklifi önemli bulduklarını kaydetti.

Bu arada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Lübnan’da atılan son adımlardan memnun olduklarını belirtti.

/ Şam

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Sarkozy ve Esad'dan Türkiye'ye şükran

  İslâma “terör dini ” dedi

  Le Figaro: Türkiye vazgeçilmez ülke

  Kıbrıs’ta bu fırsat kaçmasın

  KKTC Cumhuriyet Meclisi olağanüstü toplandı

  AB Dışişleri Bakanları, trende toplanacak

  Cheney, Gürcistan’da Rusya’ya yüklendi

  Gamsahurdia’nın oğlu gözaltına alındı

  İsrail’in başmüzakerecisi istifa etmiş

  McCain'in yardımcısı Bush gibi

  ‘İran’a saldırı küresel felâkete yol açar’

  İskoçya’da, kısmî içki yasağı konuldu

  Baltık denizine 20 km'lik köprü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır