"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İslâma “terör dini ” dedi

ABD'DE Cumhuriyetçi Parti’nin sönük başlayan ancak sonradan hareketlenen kongresinin üçüncü gün konuşmacılarından eski New York belediye başkanı Rudy Giuliani büyük terbiyesizlik yaptı.

Giuliani, 2008 yılının, Amerikalıların hayatı boyunca göreceği en önemli başkanlık seçimine sahne olacağını ve ülkenin iyiliği için Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain’in bu seçimi kazanması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi Parti kongresinde konuşan ve tam bir yıl önce partisinden başkan adayı olamayacağı anlaşıldığı takdirde John McCain’i destekleyeceği yönündeki sözlerini hatırlatan Giuliani, “ABD başkanını, sol kanat medya veya Hollywood ünlüleri seçmeyecek. Amerikan halkı seçecek. Kararsızlara sesleniyorum; ailenizin ve kendinizin güvenliğini sağlamak üzere birisini işe alıyorsunuz. Bu kişinin hangi partiden olduğu önemli değil” dedi.

Her iki adayın da “yurtsever” olduğunu belirten Giuliani, McCain’i kastederek, “Bir tarafta, hayatını Amerika’ya adamış, her türlü testten geçmiş, rakiplerinin bile kabul ettiği gerçek bir Amerikalı kahraman karşımızda.

Yurtseverliğini kanıyla kanıtlamış bir isim” ifadelerini kullandı.

Giuliani, rakip Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama’yı kastederek, “Diğer tarafta yetenekli bir adam. İyi bir eğitim almış. Mahalle organizasyonunda çalışmış!” dedi ve arkasından, iki liderin karşılaştırılmasının garipliğine alaycı şekilde işaret etmek için gülerek, “ne” diye sordu.

Salondakilerin kahkahalarına sebep olan bu sözlerin ardından Giuliani, daha sonra Cumhuriyetçi Parti başkan yardımcısı adayı Sarah Palin’in de söylediği gibi, Obama’nın tek bir yasanın çıkarılmasında emeği olmadığını, sadece iyi konuşma kabiliyeti olduğunu, bir şehre, eyalete, şirkete veya krizdeki insanlara liderlik etmediğini söyledi. Rudy Giuliani, “ABD’nin en azından son yüz yıllık tarihinde en deneyimsiz başkan adayıyla karşı karşıyasınız. Obama, bugüne kadar hiçbir yeri, hiçbir şeyi yönetmemiş. ABD başkanlığı, işi yaparken öğrenilecek bir şey değildir” dedi.

Giuliani, Obama’nın başkan yardımcısı adayı Joe Biden’ın, Demokrat Parti içindeki ön seçimler sırasında Obama için, “ABD başkanı olmaya hazır değil” dediğini hatırlattı ve “En azından bir kere, Biden’ın söylediği bir şeye katılıyoruz” diye konuştu. Başkan yardımcısı adayı olunca Biden’ın bu sözlerini geri aldığını söyleyen Giuliani, Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında Obama’ya karşı kaybeden Hillary Clinton’ın da Obama için “Sabaha karşı saat üçte, Beyaz Saray’ın telefonu çaldığında gereken tepkiyi veremeyecek kadar tecrübesiz” yönündeki sözlerini hatırlattı ve “Hillary’ye de bu görüşünde katılıyoruz” dedi.

John McCain’in başkanlık için yeterli olup olmadığını hiç kimsenin sorgulamadığını belirten Giuliani, “McCain, defalarca test edildi ve onun ellerinde çocuklarımızın güvende olacağına şüphe yok” diye konuştu.

Terörizm konusunda ise McCain’in ABD’yi hem ülke içinde hem de dışında “atakta” tutacağını belirten Giuliani, Demokrat Partililerin dört günlük kongreleri boyunca bir kez bile “İslâmî terörizm” sözünü ağzına almadığını ve bunu da “kimseyi incitmemek uğruna” yaptığını söyledi.

ABD Başkanı George Bush yönetiminin politikasında da Müslümanların bu konudaki uyarılarının ardından böyle bir ifade kullanılmamasına dikkat ediliyor.

Ancak Giuliani, Demokrat Partilileri topa tutarken, bu ifadeyi kullanmamalarını eleştirdi ve “Bu sözlerle kimi incitiyorlar? Teröristleri incitiyorlar. Demokrat Partililer inkâr içinde. Durumu inkâr edersen yüzleşemezsin. McCain, bununla yüzleşebilir, kazanabilir ve ülkeye zafer getirebilir. McCain durumu anlıyor. Obama anlamıyor” diye konuştu.

/ Washington

05.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Sarkozy ve Esad'dan Türkiye'ye şükran

  İslâma “terör dini ” dedi

  Le Figaro: Türkiye vazgeçilmez ülke

  Kıbrıs’ta bu fırsat kaçmasın

  KKTC Cumhuriyet Meclisi olağanüstü toplandı

  AB Dışişleri Bakanları, trende toplanacak

  Cheney, Gürcistan’da Rusya’ya yüklendi

  Gamsahurdia’nın oğlu gözaltına alındı

  İsrail’in başmüzakerecisi istifa etmiş

  McCain'in yardımcısı Bush gibi

  ‘İran’a saldırı küresel felâkete yol açar’

  İskoçya’da, kısmî içki yasağı konuldu

  Baltık denizine 20 km'lik köprü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır