"Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cheney-Peres cephesinde yeni bir şey yok

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüştü. Cheney, Peres’e ‘’Rusya’nın, Hizbullah’a ve Irak’taki terör gruplarına gideceğini bile bile, Şam ve İran’a silah sattığını’’ söyledi.Peres ise ABD Başkan Yardımcısı’na İslami grup Hamas’ın Filistin yönetimindeki demokratik seçimlere katılmasına izin verilmesine şiddetle karşı olduğunu ifade etti.

İsraİl Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüştü. Cheney, Peres’e ‘’Rusya’nın, Hizbullah’a ve Irak’taki terör gruplarına gideceğini bile bile, Şam ve İran’a silah sattığını’’ söyledi. İsrail basının, İtalya’nın Como Gölü kıyısındaki Ambrosetti Forumu’nda biraraya gelen Peres ve Cheney görüşmesinden aktardığına göre ABD Başkan Yardımcısı, aynı görüşlerini forumdaki konuşmasında da dile getirdi ve ‘’Rusya’nın Ortadoğu’daki silah satışları, bölgedeki barış ve özgürlük umutlarını tehlikeye sokuyor’’ diye konuştu. Cheney, Rusya liderlerinin, demokrasiyi kendi rejimleri için doğrudan bir tehlike olarak gördüklerini de öne sürdü ve, ‘’Rusya, Gürcistan’a saldırdığında belirgin bir sınırı aştı, demokrasiye ve masum sivillerin haklarına saldırdı’’ dedi. Peres, ABD Başkan Yardımcısı’na, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın da fanatik dinsel düşünceler içinde, bütün Ortadoğu’ya terör ve dinsel hegemonya getirmek istediğini öne sürdü. ABD ve Avrupa’ya da alternatif enerji kaynağı üretmeleri gerektiği uyarısında bulunan Peres, petrol karlarının dünyadaki terör odaklarını; Ahmedinecad ve Venezuela’nın Hugo Chavez’i gibi aşırı görüşlü liderleri beslediğini savundu.

İsrail Cumhurbaşkanı ayrıca, ülkesinin, ilerlemiş teknolojiler kullanarak terörle en etkili biçimde mücadele etmede kararlı olduğunu, İsrail’in ve ılımlı Arap ülkelerinin bir ortak istihbarat düzenlemesine giderek, ABD ve Avrupa’nın da yardımıyla, Ortadoğu çevresinde yoğunlaşan küresel terörle mücadele için işbirliği yapmaları gerektiğini savundu.

Peres, İslâmî grup Hamas’ın Filistin yönetimindeki demokratik seçimlere katılmasına izin verilmesine şiddetle karşı olduğunu vurguladı ve Hamas gibi grupların, bütün nüfusa askerî diktatörlüklerini sağlamak ve terörü kabul ettirmek için demokratik araçları kullanmalarının kabul edilemez olduğunu iddia etti.

/ Kudüs

08.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cheney-Peres cephesinde yeni bir şey yok

  İsrail’in yeni silâhları: Lâğım suyu ve kokarca kokusu

  McCain ve Obama 11 Eylül’de el ele

  Küba: ABD, ambargoyu kaldırsın

  Huylu, huyundan vazgeçmiyor

  Meksikalılar şiddeti tel'in ediyor

  Kahire’de, heyelan kurbanlarının sayısı artıyor

  Rusya, ABD’nin arka bahçesine iniyor

  Beyaz Saray, Rusya ile yaptığı anlaşmayı donduruyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır