"Gerçekten" haber verir 08 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Huylu, huyundan vazgeçmiyor

19 yaşındayken 1998 yılında ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) bilgisayar sistemine sızan İsrailli bilgisayar korsanı Ehud Tenenbaum, bu kez 3 arkadaşıyla birlikte Kanada’nın merkezi elektronik ödeme sistemi olan Direct Cash Manangement şirketinin hesaplarını boşalttı.

Calgary şehrinde, elektronik ödeme merkezi bilgisayarlarına sızan Ehud Tenenbaum ve 3 korsan arkadaşı, müşterilerin mevduat ve kredi kartı hesaplarından 1.8 milyon Kanada Doları (2.1 milyon YTL) para çaldı. Calgary Polisi Malî Suçlar Masası Dedektifi Gordon Bull, 4 kişinin organize hırsızlık suçuyla tutuklandıklarını açıkladı. Bull, korsanların son derece yavaş ve akıllı hareket ettiklerini bu yüzden soruşturmanın 9 ay sürdüğünü belirterek, ‘’Montreal, Vancouver ve Calgary hattında, dikkat çekmeyecek miktarlarda para çekiyorlardı. Nasıl yakalandıklarını anlatmayacağım’’ dedi. Öte yandan Calgary Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Profesörü Tom Keenan ise, insanların paralarının yönetildiği sistemlerin çökertilmesinin bu denli kolay olmaması gerektiğini söyledi. Keenan, ‘’Bu olay, diğer bütün şirketlere ders olmalı. Korsanlar ne denli suçluysa, insanların kazanımlarını yönlendiren şirketlerin, sistemlerinin çevresine yeterli güvenlik çemberini kurmamaları da o denli suçtur’’ dedi.

/ Calgary

08.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cheney-Peres cephesinde yeni bir şey yok

  İsrail’in yeni silâhları: Lâğım suyu ve kokarca kokusu

  McCain ve Obama 11 Eylül’de el ele

  Küba: ABD, ambargoyu kaldırsın

  Huylu, huyundan vazgeçmiyor

  Meksikalılar şiddeti tel'in ediyor

  Kahire’de, heyelan kurbanlarının sayısı artıyor

  Rusya, ABD’nin arka bahçesine iniyor

  Beyaz Saray, Rusya ile yaptığı anlaşmayı donduruyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır