"Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hiç hoş olmadı

Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde Türkiye-Belçika maçında iki teknik adamın birbirlerine karşı hiç hoş olmayan tartışmaları karşılaşmanın önüne geçti.

Özellikle ikinci yarıda yaşanan yüksek tansiyon, her iki takımın teknik direktörlerini de karşı karşıya getirdi. Belçika yarı alanında yaşanan bir faul sonrası Belçikalı bir oyuncunun uzun süre yerden kalkmaması üzerine Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bu duruma büyük tepki gösterdi. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Terim, Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken'e de tepkisini dile getirdi. İki teknik adam arasındaki gerginliğin daha da büyümesini maçın 4. hakemi Philippe Kalt araya girerek önledi.

Ancak karşılaşmada kaybolan sürenin oynandığı bölümde, Vandereycken'in, taca çıkan bir top sonrası, oyun başladıktan sonra sahaya ikinci bir top atması Terim'i yine oldukça sinirlendirdi. Terim'in de bu durumu protesto etmek üzere eline aldığı başka bir topu ayağıyla Belçika yedek kulübesine doğru attığı görüldü. Vandereycken de bunun üzerine, 4. hakeme dönerek, yaşananları raporuna yazıp yazmayacağı şeklinde eliyle işaret ettiği gözlendi.

Maç bitiminde sinirli bir biçimde soyunma odasına yönelen Terim'i, Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl sakinleştirmeye çalışırken, Rene Vandereycken'in, Fatih Terim'i FIFA'ya şikayet ederek ceza verilmesini istedi. FIFA gözlemcisi Norveçli Johanssen Terim'in ifadesine başvurdu. Milli maçtaki yüksek tansiyon, futbolculara da yansıdı. İki takım oyuncuları, hakemin verdiği ya da vermediği kararların ardından sık sık birbirleriyle tartıştı.

A Milli Takımı, Belçika önünde bilhassa ikinci yarıda rakibini sahasında hapsederek baskılı bir futbol ortaya koydu. Ancak, kanat hücumlarında etkili ortalar yapılamadığı için birçok pozisyondan yararlanılamadı. Kaleci Volkan yediği golde adeta fotoğraf çektirdi. Türkiye liglerinde bu tip onlarca gol yemesine rağmen kendini geliştiremedi. Terim tarafından sürpriz blir şekilde ilk 11'de oynayan solbek Çağlar ise fazla hata yapmadı ancak hücum organizasyonlarına katılmadığı için forvete bir desteği olmadı.

Savunmada Servet-Gökhan Zan ikilisi yine çok sık hatalar yaptı. 30 metreden gelen ortaya bomboş kafa vuran Sonck'ın golünü tribünlerle birlikte seyrettiler. Orta sahada Mehmet Topal gayretli ancak çok top tutarak oyunu ağırlaştırdı. Kaptan Emre çalışkan göründü. Sahanın her yerinde mücadele etti. Buna karşılık maçı koparması beklenen Arda bir türlü sahneye çıkamadı. Aldığı topları çalım atma düşüncesi yüzünden kaptırdı. İki golcümüz Semih ve Halil de durgundu. Havave yerden gelen bütün topları toplayan Belçika savunmasına tehlikeli anlar yaşatamadılar.

Belçika önünde kaybedilen 2 puanı ileride inşallah aramayız. Terim'in planında 2 maçta 6 puan düşüncesi vardı. Bu kayıp bizim için sürpriz oldu. 11 Ekim'de misafir edeceğimiz Bosna-Hersek karşısında bu kayıp mutlaka telafi edilmelidir. Rakibimiz 7-0'lık Estonya galibiyetiyle büyük bir moral buldu. Kaliteli ve güçlü bir kadroya sahipler. Avrupa Şampiyonası elemelerinde bizi çok zorlamışlardı. Bu maçı aldığımız taktirde grupta liderlik mücadelesi bir hayli kızışacak.

NOT: Milli maçta yine bir ayıp yaşadık. Taraftarlardan birinin lazerle sahaya ışık yansıtması tepki çekti. Fransız hakem de bu durumu gördü. Karşılaşmanın 23. dakikasında dahili anonsla bu taraftar uyarılarak, bu nedenle Türkiye'nin ceza alabileceği belirtildi.

EROL DOYURAN

12.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Belçika 1-1'e bayram yaptı

  Gökdeniz'le kavga etmedim

  Terim: Galibiyet istedik olmadı

  Tanjevic: Avantaj bizim elimize geçti

  Emre golü attıktan sonra secdeye gitti

  UEFA'nın yorumu

  A Millîler gruptan çıkacağımıza inanıyor

  İspanya grubumuzda 6 puanla lider oldu

  Porto F.Bahçe maçına 40 bin taraftar bekliyor

  Hiç hoş olmadı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır