"Gerçekten" haber verir 15 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tehlike kapıda

Fenerbahçe yeni sezonun ilk 3 maçında 2 yenilgi alarak 6 puan kaybetti ve şampiyonluk yarışında önemli bir yara almış oldu. Lig uzun bir maraton, her takım umulmadık puanlar mutlaka kaybedecek ama daha ligin başında hem de kümeye düşmeye aday takımlar önünde alınan bu yenilgiler Fenerbahçe gibi bir takıma hiç yakışmıyor. Gerekli tedbirler mutlaka alınmalı. Bundan sonra alınacak bir-iki yenilgi şampiyonluk iddiasının bir anda bitmesine yolçabilir. Tehlike kapıya dayanıyor dikkat.

Zico'lu Fenerbahçe ile Aragones'li Fenerbahçe arasında büyük bir fark görüyoruz. Zico, takımı savunmada agresif ve sağlam, orta sahada çok adamla pas yaparak rakibe kısıtlı bir alan bırakıyordu. Forvette Kazım ve Uğur Boral'ı kanat çizgisine yakın oynatarak etkili ortalar yapmasını sağlıyordu. Aragones'in Fenerbahçe'sinde bunları göremiyoruz. Savunma birbirinden kopuk ve anlaşamıyor. Rakip ataklarda hepsinin ayakları birbirine dolanıyor. Orta sahada pres yapacak oyuncu hemen hemen yok gibi. İleride tek bir Guiza ile gol bulmaya çalışıyor ama olmuyor.

Fenerbahçe'de gözle görülür ama cevap verilemeyen bazı sorular var. Örneğin Emre Belözoğlu. Bu oyuncu Milli Takımda ilk 11'de oynuyor ama kendi takımında bırakın ilk 11'i, 18 kişilik kadroda bile bulunmuyor. Sakatlıktan mı oynamıyor, yoksa Aragones yeterli görmediği için mi kadroya almıyor. Kimse bu konuda tatmin edici bir açıklama yapmıyor.

Savunmanın belkemiği durumunda olan Lugano'nun ülkesi Uruguay'dan hava muhalefeti nedeniyle dönmemesi ise gülünç bir mazeret. Bu mevsimde uçakları havalandırmayacak kadar yoğun kar yağışı mı var, yoksa ABD'yi abluka altına alan kasırgalar mı çıktı Uruguay'da. Fenerbahçe'de geçen yıl herkesi imrendiren disiplinli kolej takımı havası bu sezon görünmüyor.

Hacettepe karşısında kaptan Alex dışında çırpınan, topu çalmak için mücadele eden ikinci bir isim göremedik. Koşmuyor diye eleştirilen bu futbolcu daha ne yapsın. Hem golünü atıyor, hem de takımı atağa kaldırıyor. Ama ona ayak uyduracak ikinci bir arkadaşı yok.

Kaleci Volkan'ın penaltı pozisyonundaki hamlesi kurallara göre normal. Topa vurduktan sonra rakibini düşürdü. Hakem M. Kamil Abitoğlu hatalı karar vererek penaltıyı gösterdi. Volkan'ın penaltı sonrası yaptığı el hareketleri çok yakışıksız. Her zaman bu tip hataları yapıyor ve ders almıyor. Çarşamba günkü Porto maçı öncesinde hem morali bozuluyor, hem de bu hafta oynanacak olan Gençlerbirliği maçında takımını yalnız bırakıyor.

Aragones'in transfer ettiği İspanyol Josico'yu bu maçta fazla göremedik. Çabuk oynamaya çalışıyor. Aurelio'nun yerini doldurması için alındı. Ama bu futbolu ile Selçuk'un iyi bir yedeği olacak gibi görünüyor. Yasin ve Can'a için diyecek birşey bulamıyorum. Bu halleriyle ancak 2. ligde bir takımda forma giyebilirler.

Guiza'nın bu sistemde faydalı olması mümkün değil. İleride tek başına gol arıyor ama başarılı olamıyor. Birçok pozisyonda 3 rakiple boğuşmak zorunda kalıyor. Semih'in sakatlığı onu etkisiz bıraktı.

EROL DOYURAN

15.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Son 10 yılın en kötü G.Saray'ı

  Sentetik çim bahane olamaz

  Adnan Polat: Biraz daha sabırlı olmalıyız

  Necati Ateş son 6 dakikada oyuna girdi

  Hata üstüne hata

  Tehlike kapıda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır