"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bayan Mossad Kadima’nın başına geliyor

İsraİl’de, Başbakan Ehud Olmert’in partisi Kadima’da Olmert’in halefini belirleyecek seçim 17 Eylül Çarşamba günü yapılıyor.

Seçimin en güçlü adayı, kamuoyu yoklamalarında açık fark atan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni. Livni (50), en yakın rakibi olan eski Savunma, şimdiki Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın (59) 15-20 puan önünde gidiyor. Kadima seçimlerinde başkanlığa aday isimlerden diğer ikisi İçişleri Bakanı Meir Şetrit ve İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter. Adayların çarşamba günü yapılacak ilk turda gereken çoğunluğu sağlayıp sağlayamayacakları merak edilirken, ilk turda adaylardan hiçbirinin yüzde 40 oranında oy alamaması halinde seçim bir hafta sonra yapılacak ikinci tura kalıyor. Seçimin ikinci tura kalması halinde, Livni’nin Mofaz ile arayı biraz daha açması bekleniyor. Bununla birlikte, bazı siyasi analizlerde Mofaz’ın beklenmedik bir sürpriz yapabileceği de ifade ediliyor. Haaretz gazetesinde yayımlanan bir analizde, Mofaz’ın durumunun büyük ölçüde seçime katılıma bağlı olduğu, katılımın az olması durumunda daha disiplinli delegelerinin Mofaz’a avantaj sağlayabileceği belirtildi. Analizde, “Mofaz, bir hükümet oluşturmak için yeterli destek bulabilir. Burada tek sorun, eğer Livni’yi seçimde yenerse, bir partiye (Kadima) sahip olup olamayacağı. Tzipi Livni ve Maliye Bakanı Roni Bar-On, Mofaz kazanırsa Kadima’nın artık onların partisi olmayacağını ifade ediyorlar” görüşüyle, Kadima’da bir bölünme yaşanabileceği ima edildi. Olmert, geçen 30 Temmuzda hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle seçime girmeyeceğini ve istifa edeceğini açıklamıştı.

/ Kudüs

16.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan’dan Amerikan helikopterlerine uyarı ateşi

  Karzai bile Amerikan katliâmlarından bıktı

  Suriye, Haznevi’ni hesabını soran Kürtleri cezalandırdı

  Bayan Mossad Kadima’nın başına geliyor

  NATO Genel Sekreteri Gürcistan’da

  iran’ın Körfez’deki uyuyan hücreleri korkutuyor

  Rusya Abhazya’da elçilik açıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır