"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ABD yüzyılın krizinde

nABD Merkez Bankası konumundaki FED’in eski başkanı Alan Greenspan, ülkesinin halen yüzyılda bir yaşanabilecek bir finansal kriz içinde olduğunu söyledi. Greenspan, ‘’Önce şunu anlayalım. Bu 50 yılda, hatta muhtemelen 100 yılda bir yaşanabilecek bir olay’’ dedi.

ABD merkez bankası konumundaki FED’in eski başkanı Alan Greenspan, ABD’nin halen yüzyılda bir yaşanabilecek finansal kriz içinde olduğunu söyledi. ABC televizyonuna konuşan Greenspan, ‘’Önce şunu anlayalım. Bu 50 yılda, hatta muhtemelen 100 yılda bir yaşanabilecek bir olay’’ dedi. ABD’nin bir ekonomik durgunluğa (resesyon) girmeden kurtulma ihtimalinin yüzde 50’nin altında olduğuna dikkati çeken Greenspan, krizin daha da devam etmesini beklediğini vurguladı. Öte yandan, sıkıntı içinde bulunan yatırım bankası Lehman Brothers’a ABD yönetiminin çabalarına karşın müşteri bulunamadı. ABD medyası konuyla ilgilenen bankaların olası bir alımdan şu an için vazgeçtiklerini yazdı. Bu arada, ABD’de en fazla mevduat bulunduran banka olan Bank of America ve yatırım bankası Merril Lynch’in potansiyel bir birleşme için görüşmeler yaptığı haberleri ABD medyasında yer aldı.

/ Washington

16.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD yüzyılın krizinde

  Borsada sert düşüş

  İşsizlik yüzde 9

  Nükleer enerjide geri sayım başladı

  Çiftçinin yeni gözdesi kapari

  Narenciye ihracat sezonunu açıyor

  Yabancı sermaye girişi yavaşlayacak

  Otomotiv piyasası teşvik ve vergi indirimi bekliyor

  Ramazanda tatlı ve et tüketimi arttı

  Kuraklık Muş'ta rekolteyi düşürdü

  Karadeniz'de petrol ve metan gazı umudu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır