"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizlik yüzde 9

TÜRKİYE İstatistik Kurumu, (TÜİK) üçer aylık dönemler itibarıyla her ay kamuoyuna duyurduğu Hanehalkı İşgücü Anketinin ‘’mayıs-haziran-temmuz’’ dönemini kapsayan ‘’haziran 2008’’ sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’de Haziran 2008 itibarıyla işsizlik oranı yüzde 9 olarak hesaplandı.

Geçen yılın aynı döneminde de işsizlik oranı yine yüzde 8,8 düzeyinde bulunuyordu. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üçer aylık dönemler itibarıyla her ay açıkladığı Hanehalkı İşgücü Anketinin, ‘’mayıs-haziran-temmuz’’ dönemini kapsayan, ‘’haziran’’ sonuçlarına göre, bu dönemde işgücüne katılım oranı ise yüzde 49,6 olarak hesaplandı. İşsizlik oranı kentlerde yüzde 11,5, kırsal kesimde yüzde 5,2 olarak belirlendi. 2005 yılından itibaren Hanehalkı İşgücü Anketinin tahminleri, hareketli üçer aylık dönem ortalamaları esas alınmak kaydıyla aylık olarak yayınlanıyor. Bu seride ilgili üç aylık dönemin ağırlıkları, dönem ortası aya ilişkin nüfus projeksiyonları esas alınarak hesaplanırken, ifade kolaylığı açısından tahminler de dönem ortası ay adıyla ifade ediliyor. Türkiye’deki işsiz sayısı Haziran 2008 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 96 bin kişi artarak 2 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puanlık artış ile yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde istihdam edilenlerin sayısı ise yine geçen yıla kıyasla 462 bin kişi artışla 22 milyon 557 bin kişiye yükseldi.

16.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD yüzyılın krizinde

  Borsada sert düşüş

  İşsizlik yüzde 9

  Nükleer enerjide geri sayım başladı

  Çiftçinin yeni gözdesi kapari

  Narenciye ihracat sezonunu açıyor

  Yabancı sermaye girişi yavaşlayacak

  Otomotiv piyasası teşvik ve vergi indirimi bekliyor

  Ramazanda tatlı ve et tüketimi arttı

  Kuraklık Muş'ta rekolteyi düşürdü

  Karadeniz'de petrol ve metan gazı umudu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır