"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kadima’nın yeni başkanı Livni oldu

İSRAİL'İN bütün belli başlı televizyon kanalları, Kadima Partisi’nin sandık çıkış anketlerine göre, Kadima’nın yeni başkanını ve muhtemel Başbakan adayını ilan etti: Tzipi Livni.

120 üyeli İsrail parlamentosunun en büyük çoğunluğa sahip partisi Kadima seçimleri, ülkenin muhtemelen ikinci kadın Başbakanını ortaya çıkardı. İsrail’de iktidardaki Kadima partisinin yeni liderinin belirlendiği seçimin resmi sonuçları Kadima Seçim Komitesi tarafından açıklandı. Buna göre, adaylardan Dışişleri Bakanı Tzipi Livni yüzde 43,1, Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz da yüzde 42 oranında oy aldı. Seçim Komitesi, partinin kayıtlı üyelerinin 16 bin 936’sının Livni, 16 bin 505’inin de Mofaz’a oy verdiğini bildirdi. İstikrarlı bir hükümetin el birliğiyle kurulması gerektiğini belirten Livni, “Bu sadece benim değil, Kadima’daki arkadaşlarımın da sorumluluğudur” dedi. Livni, kısa zamanda koalisyon oluşturmak için diğer parti gruplarıyla görüşmelere başlama niyetinde olduğunu da kaydetti. İsrail birinci kanalının siyasî yorumcusu Yaron Dekel, Olmert’in, İsrail’in yeni yılının başına dek istifasını vermeyeceği görüşünde.. İbrani takvimine göre İsrail’in yeni yılı, (Roş Haşana) bu ayın 29’unda başlıyor. Filistin Yönetimi tarafı ise Livni’nin seçiminden dolayı memnun olduklarını gizlemedi. Üst düzey bir Filistinli yetkili, “Herkesle çalışabiliriz. Ancak, Livni ile birlikte çalışmanın bir parça daha kolay olacağı sır değil. O gelişmelerin geldiği yeri biliyor ve bu nedenle, onunla birlikte, görüşmeleri sil baştan yeniden başlatmaya gerek yok” dedi ve Livni’nin bir an önce hükümeti kurup, İsrail-Filistin barış görüşmelerinin devam etmesi temennisini dile getirdi. 50 yaşındaki, mesleği avukatlık olan Tzipi Livni, 1958 Tel Aviv doğumlu ve burada büyüdü, Bar-İlan üniversitesinde hukuk eğitimi gördü. Evli; 18 ve 20 yaşlarında iki erkek çocuk sahibi olan Livni, Knesset’e (İsrail parlamentosu) ilk kez 1999 yılı seçimleriyle, Likud partisi milletvekili olarak girdi.

/ Kudüs

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İslâm karşıtlığını kabul edemeyiz

  Obama, anketlerde bir adım önde

  Moskova yönetimi, Latin Amerika'ya yardım eli uzattı

  Afganistan’da en kanlı yıl yaşanıyor

  Kadima’nın yeni başkanı Livni oldu

  Bush, krizi fark etti

  Karaciç’e yeni iddianame

  Malî kriz, Forbes’in listesini de etkiledi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır