"Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kasırga yaklaşıyor, tedbir alınsın

TİSK, son günlerde ABD’de büyük finansal tahribat meydana getiren küresel krizin en az zararla atlatılabilmesi ve 2001 krizi sonrası elde edilen ekonomik kazanımların kaybedilmemesi için hükümeti Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplamaya davet etti. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de, dünya ekonomilerinde son dönemde yaşananların küçümsenecek bir durum olmadığını, tedirgin bekleyişin sürdüğünü söyledi.

İŞVERENLER ABD’den dalga dalga dünyaya yayılan krize karşı hükümeti acilen tedbir almaya çağırdı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), son günlerde ABD’de büyük finansal tahribat meydana getiren küresel krizin en az zararla atlatılabilmesi ve 2001 Krizi sonrası elde edilen ekonomik kazanımların kaybedilmemesi için hükümeti Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplamaya davet etti. Konfederasyon, sosyal taraflar ve toplum kesimleriyle mutabakat halinde bir eylem planı oluşturmasını istiyor. Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde Küresel Ekonomiyi İzleme Komitesi ile özel sektör temsilcilerinin her noktasında aktif olarak yer alacağı Sektörel Gözlemevleri oluşturulmasını talep ediyor. Bu sayede küresel değişim ve krizden etkilenerek zora giren sektörlerin sorunlarına hızlı ve somut çözümler üretilmesi hedefleniyor.

20.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomimiz iç açıcı değil

  Kasırga yaklaşıyor, tedbir alınsın

  Krizin etkileri çok derin olacak

  Borsalar tekrar yükselişe geçti

  Atlasjet -Ögertur işbirliği yeniden

  Şimşek: Potansiyelimizin altında büyüyeceğiz

  Moody’s: Carî açığın finansmanı etkilenecek

  Kurşunsuz benzinde 10 YKr indirim

  Akenerji de nükleer santrala talip oldu

  Bayramlık çikolatalar satışta

  Citroen Türkiye’ye yatırım yapma hazırlığında

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır