"Gerçekten" haber verir 20 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Krizin etkileri çok derin olacak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yaşanan ekonomik krizin kapsam ve derinliğinin bugüne kadar yaşananlardan çok daha farklı olduğunu ve etkilerinin de buna göre çok ağır olacağını söyledi.

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, yaşanan ekonomik krizin kapsam ve derinliğinin bugüne kadar yaşananlardan çok daha farklı olduğunu ve etkilerinin de buna göre çok ağır olacağını söyledi. Tüzmen, İslam ülkeleri büyük elçilerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, artık uzunca bir süre, dünya ülkelerinin önemli bir bölümünün düşük kalkınma hızı, yüksek işsizlik ve enflasyon gibi sorunlarla, daha fazla mücadele etmek zorunda kalacaklarını kaydetti. Yaşanmakta olan büyük krize eş zamanlı olarak da başta gıda maddeleri olmak üzere, dünya emtia fiyatlarının hızla arttığını belirten Bakan Tüzmen, özellikle gıda maddelerindeki artışların, dünya ülkeleri arasında var olan gelir dengesizliğini daha arttıracağı gibi, sosyal ve politik sorunların çözümlerini daha da güçleştireceğini ifade etti. Bakan Tüzmen, İslam ülkelerinin, bu sorunlardan en fazla etkilenecek ülkeler arasında olacağının da kuşkusuz olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: ‘’Bu gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, hep birlikte yoksulluğun azaltılması amacıyla, bugüne kadar gösterilen çabaların ötesinde, daha fazla dayanışmaya, çalışmaya, ekonomik ve ticari işbirliğine ihtiyaç bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde başlattığımız ikili ve çok taraflı projeleri bir taraftan hızla tamamlarken, diğer taraftan yeni işbirliği program ve projelerini de hızla hayata geçirmeliyiz.’’ 2003 yılında İslam ülkeleri ile 15,4 milyar dolar olan ticaret hacminin, 2007 yılında 41,8 milyar dolara ulaştığını kaydeden Tüzmen, İslam Ülkeleri Örgütü Tercihli Ticaret Anlaşması’nın 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, elçilerden anlaşmaların takipçisi olmalarını istedi.

20.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomimiz iç açıcı değil

  Kasırga yaklaşıyor, tedbir alınsın

  Krizin etkileri çok derin olacak

  Borsalar tekrar yükselişe geçti

  Atlasjet -Ögertur işbirliği yeniden

  Şimşek: Potansiyelimizin altında büyüyeceğiz

  Moody’s: Carî açığın finansmanı etkilenecek

  Kurşunsuz benzinde 10 YKr indirim

  Akenerji de nükleer santrala talip oldu

  Bayramlık çikolatalar satışta

  Citroen Türkiye’ye yatırım yapma hazırlığında

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır