"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin yönetimi Hamas’a karşı kılıç çekme hazırlığında

FİLİSTİN Ulusal Yönetiminin güvenlik kuvvetleri komutanı, ülke topraklarının bütünlüğünü yeniden sağlamak için Gazze’nin denetimini elinde bulunduran Hamas’a karşı güç kullanılmasını gündeme getirdi.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesine konuşan General Diyab El Ali, “Gazze’nin böyle isyankâr olarak kalması durumunda, Filistin Yönetiminin güç kullanmaktan başka çaresi olmayacak” diye konuştu. Bu konuda İsrail tarafıyla herhangi bir istişarede bulunmadıklarını ifade eden El Ali, “Ümit ederim, böyle bir seçeneğe gerek kalmaz. Bizim için güç kullanmak, ülke topraklarının birliğini sağlamaya yönelik son seçenek olacak. Ama bunu yapmaya da hazır olmamız gerekir. Eğer güvenlik kuvvetlerini Gazze’ye sevk etmek istiyorsanız, bunun için elinizde değişik silahlar ve kabiliyetinizin olması gerekir. Bu konuda İsrail, Ürdün ve Mısır’ın mutabık olması lâzım. Şartların izin vermesi durumunda, biz de ülke birliğini yeniden tesis etmeliyiz” dedi. Filistin’deki gruplar, halen Mısır’ın arabuluculuğunda Kahire’de ulusal birliğin sağlanmasına yönelik görüşmelerde bulunuyor. Önümüzdeki günlerde bir El Fetih heyeti ile muhtemelen ay başında bir Hamas heyeti de bu görüşmelere katılmak için Mısır’a gidecek. Hamas’ın Batı Şeria’yı da ele geçirme tehditleriyle ilgili olarak da El Ali, “Hamas’ın Batı Şeria’da Filistin Yönetimine gerçek bir tehlike oluşturacak gücü olmadığını” kaydetti.

/ GAZZE

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan’da terör şoku

  Ramazan’da İsrail vahşeti

  Beklenen istifa

  Çin’de çifte felâket

  Filistin yönetimi Hamas’a karşı kılıç çekme hazırlığında

  Kafesten kaçan aslan dehşet saçtı

  Gürcistan: Rusya, 10 Ekim’e kadar çekilmeli

  Nijerya’da tek taraflı ateşkes

  İslâm karşıtlığı kabul görmedi

  CERN’de deneyler en az 2 ay duracak

  Robin-Hoodlar iş başında

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır