"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İslâm karşıtlığı kabul görmedi

Almanya’da Pro Köln adında bir grup aylar öncesinden hazırlıklarını sürdürerek hafta sonu Almanya’nın Köln şehrinde “Anti İslâmlaşma” kongresi düzenlemek için çalışıyorlardı. Diğer Avrupa Birliğindeki aşırı sağcılarında katılacaklarını önceden duyuran Pro Köln grubu Cumartesi yapılan gösterilerinde yalnız kaldı.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki diğer aşırı sağcılar bu gösteriye katılmayacaklarını duyurunca Pro Köln grubu Köln’de 150-200 kişilik bir grupla gösterilerini yapmak zorunda kaldı. Bunun yanı sıra aşırı sağcıların Köln’den çıkmasını isteyen ve “Anti İslâmlaşma” kongre ve gösterilerine karşı olduklarını göstermek için Köln Dom Meydanında çoğunluğunu Almanların oluşturduğu 10 binden fazla vatandaş toplanarak kararlı bir duruş sergiledi. Avrupa’da aşırı sağcılara yer verilmeyeceğini ve insanların sevgi, barış ve kardeşlik çerçevesinde kendi dinlerini rahatça yaşayabileceklerinin mesajı verildi. Diğer din temsilcilerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Din İşleri Müşaviri Sadi Arslan’ın da hazır bulunduğu Dom Meydanı’ndaki gösterilerde 10 binden fazla Alman ve Türk vatandaşları el ele vererek huzur ve barış içinde birlikte yaşanacağını gösterdi.

Cuma günü başlayan ‘Anti İslâmlaşma’ kongre ve gösterisine karşı çoğunluğu Alman ve Türk olan birçok farklı millet ve dinden 10 binden fazla Alman ve Türk vatandaşları bu sabah erken saatte tarihî Köln Dom Kilisesi Meydanı’nda toplanırken aynı saatte Köln- Heumarkt meydanında da 200’e yakın aşırı sağcı bir araya geldi.

Köln’de Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen Miting ve yürüyüş Dom Kilisesi Meydanı’nda başladı. Dom Meydanı’nda halka hitap eden Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Scramma, DİTİB Genel Müdürü Mehmet Yıldırım ve Siyasî Parti Temsilcileri yaptıkları konuşmada farklı dinlere ait insanların birlikte yaşayabileceklerinin altını çizdi. Farklı milletten ve dinlere ait insanların hoşgörü içinde yaşamaları için farklı din ve kültürlerin kabul edilmesinin etkili olacağı belirtildi. Avrupa’da demokrasi ve hukukun işlediğini ifade eden konuşmacılar Dom meydanında toplanan 10 binlerin bunu en güzel şekilde ifade ettiğini söyledi. Köln Dom Kilisesi meydanına ellerinde pankartlarla gelen renkleri, dinleri, dilleri farklı olan her milletten vatandaş, Avrupa’da yaşayan Müslümanları yalnız bırakmadı. Açılan çeşitli pankartlarla herkesin Avrupa’da dinini rahatça yaşayabileceği ve barışa katkıda bulunmaları istendi. Avrupa’daki bir avuç İslâm karşıtı aşırı sağcı insanların Almanya’da barınamayacağını ifade eden konuşmacılar, Avrupa’daki insanların barış ve huzur içinde yaşamak istedikleri mesajlarını verdi.

MÜSLÜMAN VE HIRİSTİYANLARDAN

BARIŞ MESAJI

Dom Meydanı önündeki konuşmaların ardından gelen sahneye Türk ve Alman sanatçılar konser verdi. Dom Meydanı’ndan sonra yürüyüşe geçen topluluk Köln-Heumarkt’a doğru hareket etti. Köln-Heumart meydanında ikinci bir gösteri yapıldı. Burada Hristiyan ve Müslüman Din temsilcileri sahneye çıkarak kol kola girdiler, kardeşlik ve barış mesajları verdil. Pro Köln tarafından son aylarda aşırı sağın boy hedefi haline gelen Köln’deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camii’nin yapılması içinde büyük destek veren topluluk, Müslümanların Almanya’da rahatça ibadetlerini yapabilecekleri mesajı verildi. Görüşlerini ifade eden Köln Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkanı Elfi Scho-Antwerpes “Bizim çok güzel bir camimiz olacak. Biz bunu istiyoruz.” ifadesini kullandı. Bir tarafta 10 binlerce topluluk barış ve huzur içinde eğlenirken diğer caddelerde Pro Köln ve Nazi grubu insanlar tarafından çembere alınarak etkisiz hale getirildi. Alman polisinin almış olduğu geniş güvenlik tedbirleri ile iki grubun karşı karşıya gelmesi engellendi. Köln Dom Meydanı’ndaki gösterilere ve yürüyüşe Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma, Köln Büyükşehir Belediyesi İkinci Başkanı Elfi Scho-Antwerpes ve diğer belediye başkanları, Ehrenfeld ilçe Belediye Başkanı Josef Wirges, DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, DİTİB Genel Müdürü Mehmet Yıldırım, çok sayıda Alman ve Türk Sivil toplum Temsilcilerinin yanı sıra Siyasî Parti temsilcileri katıldı.

/ KÖLN

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan’da terör şoku

  Ramazan’da İsrail vahşeti

  Beklenen istifa

  Çin’de çifte felâket

  Filistin yönetimi Hamas’a karşı kılıç çekme hazırlığında

  Kafesten kaçan aslan dehşet saçtı

  Gürcistan: Rusya, 10 Ekim’e kadar çekilmeli

  Nijerya’da tek taraflı ateşkes

  İslâm karşıtlığı kabul görmedi

  CERN’de deneyler en az 2 ay duracak

  Robin-Hoodlar iş başında

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır