"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Alex'in F.Bahçe'de son sezonu

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı yıldız futbolcusu Alex de Souza, FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Alex yaptığı açıklamalarda Türkiye Ligi'ni şöyle değerlendirdi: "Türkiye Ligi'nin belli başlı Avrupa Ligleri kadar popüler olmadığı doğru. Ama iyi organize edilmiş bir lig. Türk taraftarların futbola tutkusu ise inanılmaz. Benim beklentilerimin çok üzerinde bir tutku var futbola Türkiye'de. Burada futbol birçok şeyden çok daha önemli. Bunu anlatabilmek için Türk olmanız lazım. Brezilya'da futbol çok önemlidir ama Türklerin futbola olan tutkusunu daha önce hiçbir yerde görmedim. Taktik anlamda ise Brezilya'da tamamen farklı. Brezilya'daki en büyük fark orada futbolun oyununun daha bireysel ve tekniğe dayalı olması. Türkiye'de maçlar ise daha çetin ve zor geçiyor. Brezilya ligini izlemek daha eğlenceli. Orası daha artistik ama Türkiye Ligi'nde oynamak daha zor. Eğer Brezilyalı biri Türk ligine bakarsa belki çok yüksek bir standart göremeyebilir. Aynı şey Brezilya ligi içinde geçerli."

BREZİLYA'DA NOKTA KOYACAĞIM

Alex kariyerine nerede nokta koymak istediğiyle ilgili olarak ise "Şüphe yok ki kariyerime Coritiba'da son vermek istiyorum. Kontratım bittikten birçok gelişme olabilir. Gelişmelere göre Brezilya'ya ne zaman döneceğimi düşünmeye başlayacağım" diye konuştu. Alex, daha önce Luxemburga ve Scolari ile de çalıştığını iki teknik adam ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Daha önce Luxemburgo ve Scolari ile çalıştım. İkisi ile de 4 yıl çalıştım. Tamamen farklı iki teknik adam. Luxemburgo Brezilya'da görmeye alışık olduğumuz bir oyun tarzını tercih ediyor. Scolari ise daha çok Avrupa'da oynanan futbolu tercih eden bir yapıya sahip. 2002 Dünya Kupası'na çağrılmamam o dönem beni üzdü. Tüm eleme maçlarında oynamıştım. Ve Scolari beni çok iyi tanıyordu. Ama tüm bunların hepsi geride kaldı. Scolari'nin başka seçenekleri vardı ve onları tercih etti. Halen milli takımda oynayacak kadar iyi oynadığım düşünüyorum. Tekrar oynamaktan mutluluk duyarım milli takım için. Sonuçta Brezilya milli takımı için bir çok opsiyon ve aday var. Bunlara saygı duymanız gerekiyor." Alex ileride teknik direktör olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Hiçbir zaman ileride teknik direktör olur muyum diye düşünmedim. Belki oynamayı bıraktığım da düşünebilirim ama şu an bunu düşünecek zaman değil. ' Alex'in oynadığı futbol takıma her zaman katkı sağlamıyor' diye şeyler duydum. Bu yüzden oyunu daha geniş düşünmeye başladım. Kendi belirli özelliklerimi nasıl takım için daha iyi kullanırım diye düşündüm" diye cevap verdi.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Alex'in F.Bahçe'de son sezonu

  Aragones'e göre şampiyonluğu 3 sırrı

  SİVASSPOR F.BAHÇE'YE BİLENİYOR

  Zico, Özbek Bunyodkor takımını çalıştıracak

  Özbekistan'da halterin başına Türk hoca getirildi

  G.Saray-Bellinzona maçı kale arkası bileti 30 YTL

  F.Bahçe-Dinamo Kiev biletleri satışa sunuldu

  Kayserispor 12 günde 4 maç oynayacak

  Gelibolu'lu sporcu Balkan Triatlon Şampiyonu oldu

  Niğde'de beyzbol takımı kurulacak

  Aurelio: Betis'te de taraftarlar fanatik

  TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır