"Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

YOLCULUKLARINIZA MEVLÂNÂ MOLASI VERİN

KONYA Turizm Platformu Başkanı Bekir Şahiner, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde uzun yolculuklara çıkacak vatandaşlara, kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan merkez konumundaki Konya’da mola verip Mevlânâ Müzesi ve ören yerlerini ziyaret etmelerini önerdi.

Konya Turizm Platformu Başkanı Bekir Şahiner, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde uzun yolculuklara çıkacak vatandaşlara, kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan merkez konumundaki Konya’da mola verip Mevlânâ Müzesi ve ören yerlerini ziyaret etmelerini önerdi. Konya Turizm Platformu Başkanı Bekir Şahiner, Konya’yı çevre illere bağlayan kara yollarında tatil günlerinde trafik yoğunluğunun yüksek olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinin uzun olması nedeniyle birçok vatandaşın özel araçlarıyla uzun yolculuklara çıkacaklarını ifade eden Şahiner, şunları kaydetti:

‘’Trafik kazaları ülkemizde kanayan bir yaradır. O bakımdan uzun yola çıkacak olan sürücülerin oldukça dikkatli olması, yorgun ve uykusuz şekilde araç kullanmamaları gerekir. Uzun yola çıkan sürücüler belirli yerlerde mola verip dinlenmeli. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde uzun yolculuklara çıkacak vatandaşlar, kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan Konya’da mola verip Mevlânâ Müzesi ve ören yerlerini ziyaret edebilirler. Çünkü Konya ülkenin tam ortasında ve mola vermek için en uygun bölge.’’

Şahiner, Konya’da otel, lokanta ve tesislerin her zaman ziyaretçiler için hizmete hazır olduğunu belirterek, sürücülere uzun yolculukları sırasında Mevlânâ kenti Konya’da mola verip Mevlânâ Müzesi ve şehrin ören yerlerini ziyaret etmelerini önerdi.

Bu ziyaret sayesinde hem sürücülerin yorgunluğa bağlı kazaların önüne geçebileceğini hem de inanç ve kültür merkezi Konya’daki çeşitli tarihi mekanları gezip görme imkanı bulabileceğini anlatan Şahiner, cumartesi günleri kente gelen vatandaşların da Mevlânâ Kültür Merkezi’nde sema programı izleme imkanı bulabileceğini kaydetti. Şahiner, tatil yolcularının ayrıca 22 Eylülde başlayan 5. Konya Mistik Müzik Festivali’nde çeşitli ülkelerin sanatçılarının eserlerini dinleme imkanı bulabileceğini sözlerine ekledi.

28.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  YOLCULUKLARINIZA MEVLÂNÂ MOLASI VERİN

  Telif haklarında anlaşma sağladılar

  Kısa ve diyalogsuz

  Mısırlı El-Tuni’den “mistik” ziyafet

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır