"Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Rifat OKYAY

Eğer faide esas ise



Nasıl geçti? Muhakkak ki zararlı değildir. O zaman ölçü az mı çok mu faydalı geçti sorusu olmalı herhalde.

Oruç, artı teravih namazları, artı Kur’ân okumaları, artı dini kitap okumaları ve dini sohbetler… Şöyle bir ayı gözümüzün önüne serelim.Elimizi başımıza koyalım ve vicdanımızı konuşturalım.

İbadetlerimizde bir değişiklik oldu mu? Kulluğun bu güzel kapısı ibadetlerimizde bir huzur bulabildik mi? Tatlı bir lezzetle, derin bir haz ile ubudiyetin zirvelerine doğru bakabildik mi?

Özellikle kendimizde, nefis ve ahlak terbiyemizde bir mesafe katedebildik mi? Hoş ve güzel faaliyetler bizde makes bulabildi mi?

Anne ve babamıza, yakın büyük akrabalarımıza gerekli yakın ilgi ve alakayı göstererek onların gönüllerini hoş tutarak memnun edebildik mi?

Ailemizde, çocuklarımızda ne gibi güzel gelişmelere şahit olduk. Dünya ve ahiret adına İslami, imanî, Kur’ani hangi değerlere sahip çıkabildiler? Bu konularda beklediğimiz ümid ettiklerimiz gerçekleşti mi?

Akrabalarımızla alakalı vazifeleri, sorumlulukları yerine getirebildik mi? Göstermelik, baştan savma şeklinde değil de gerçekten candan ve hasbi olarak onlarla alakadar olabildik mi? Bir nebzede olsa dertlerine merhem sürebildik mi?

Çevremize, dostlarımıza, arkadaşlarımıza güzel mesajlar, faydalı örnek yasayışlar verebildik mi? Çevremizden İslamı hakkıyla yaşayan kişidir diye kendimize şahitler bulduk mu? Dostlarımız iki günlük dünya hayatı için değil de baki, ebedi bir hayat için mi oldu? Arkadaşlıklarımız kısır mefaatler için mi yoksa sonsuz meyveler veren bir hayat için mi oldu?

Netice itibariyle mübarek Ramazan-şerif bizim için az veya çok faydalı olarak yaşanabildi mi? Eğer önemli olan faideler ise beklentilerimiz de bu yönde olmalıdır inşallah…Nice nice Ramazanlara…

28.09.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Ali FERŞADOĞLU

  Faruk ÇAKIR

  Habib FİDAN

  Halil USLU

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Mehmet KARA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Rifat OKYAY

  Süleyman KÖSMENE

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır