"Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tiyatroda klâsikler geçidi

SEZONA başlamanın tatlı koşuşturmacasının yaşandığı Devlet Tiyatrolarında (DT) bu yıl, Türk edebiyatının klâsikleşmiş eserlerinin bir bakıma “geçit töreni” yapılacak.

DT’de bugünlerde rejisöründen oyuncusuna, ışıkçısından kostüm tasarımcısına yeni sezona başlamanın heyecanı yaşanırken, seyircilerle buluşacak 57 yeni oyun şimdiden merak edilmeye başlandı. Bu yılki repertuvarda özellikle Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”, Ömer Seyfettin’in “Asilzadeler”, Ahmet Mithat Efendi’nin “Felatun Beyle Rakım Efendi”, Refik Halit Karay’ın “Çankaya” gibi Türk edebiyatının önemli eserlerinin sayıca fazlalığı dikkati çekiyor. DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, bu sezonki repertuvarı “renkli ve çeşitli” olarak tanımladı. Bu yıl yerli ve yabancı klâsiklerden uyarlamalar ile yeni yazılmış oyunlara ağırlık verdiklerini, aynı zamanda geçen sezonda çok başarılı olup seyircinin beğenisini kazanan ve ödül alan oyunların da yine bu dönem seyirci karşısına çıkacağını anlattı. Bilgin, “Şu anda 132 eserimizle başlıyoruz, giderek daha da zenginleştirmeye çalışacağız” dedi. Bilgin, bu yılki oyunlarda, kaybolan bazı insanı değerlere dokunarak, onları tekrar hatırlatmayı amaçladıkların belirtti. DT’de, yeni dönem, dünya edebiyatının seçkin örnekleri de tiyatroda seyirciyle buluşacak. Aristophanes’in eseri “Barış”, William Shakespeare’in “Fırtına” ve “Macbeth”, Carlo Goldoni’nin “İki Efendinin Uşağı”, Henrik İbsen’in “Yaban Ördeği” ve “Hortlaklar”, Gogol’ün “Müfettiş” ve “Evlenme”, John Steinbeck’in “Gazap Üzümleri”, Cengiz Aytmatov’un “Mankurt Efsanesi” ve Jean Paul Sartre’nin “Troyalı Kadınlar” gibi eserlerdeki karakterler tiyatro sahnelerinde canlanacak.

03.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Sivas’ın kayıp surları aranıyor

  Dicle’nin 10 gözlü köprüsü yenileniyor

  Yer altındaki servet gün yüzüne çıkıyor

  Antalya, Unesco dünya mirası listesine hazırlanıyor

  Tiyatroda klâsikler geçidi

  “Nasrettin Hoca halen yaşıyor”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır