"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

G.DOĞU’NUN VENEDİK’İ

Alınan bilgiye göre, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında inşa edilen Birecik Barajı’nın yapımı sırasında yerleşim yerlerinin bir kısmı sular altında kaldığı için, vatandaşların büyük oranda yeni Halfeti’ye taşındığı ilçe merkezi, turizm beldesi haline geldi.

Güneydoğunun turizm şehri: Halfeti

Geleneksel taş mimariyle inşa edilmiş evleri, sular altında kalan tarihî Merkez Camii ve yeşil alanlarıyla ‘’Saklı Cennet’’ olarak da adlandırılan Halfeti’de, İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve Kaya Kilisesi’nin yer aldığı tarihî Savaşan Köyüne teknelerle düzenlenen turlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Halfeti Kaymakamı Hüseyin Avcı, yaptığı açıklamada, bölgenin önemli bir turizm altyapısına sahip olduğunu söyledi. İlçe merkezinin büyük bir kısmı sular altında kalan Halfeti’yi ‘’Güneydoğu’nun Venedik’i’’ olarak nitelendiren Avcı, ilçenin, Rumkale ve Savaşan Köyüne yapılan tekne gezileri, tarihî, ihtişamlı taş evleri ve siyah gülü gibi kendine has güzellikleri olduğunu belirtti. Konaklama sorunu sebebiyle gelenlerin günübirlik turlarla bölgeye gezmeye çalıştığını ifade eden Kaymakam Avcı, şunları kaydetti: ‘’İlçeyi ziyaret eden turist sayısı, her geçen yıl biraz daha artıyor. Bu yıl 8 aylık sürede ilçeyi 4 bini yabancı yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti. Son dönemlerde yürütülen tanıtım faaliyetleri turist sayısının artmasını sağladı.’’ Kaymakam Hüseyin Avcı, tabiî güzellikleri ve inanç turizmi açısından önemli bir yer olan Halfeti’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklamasına imkân sağlamak için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.DOĞU’NUN VENEDİK’İ

  Sizinkiler, Türkiye yollarında

  Aydınoğulları’nın 700. yılı kutlanıyor

  “Beyaz Müzayede” 25 Ekim’de açılıyor

  Altın Safran Belgesel Film Ödülleri verildi

  Semih Sergen’e Karacaoğlan onur ödülü

  Nedret Selçuker vefat etti

  Türkçe öğrenip ülkemizi tanıtacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır