"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkçe öğrenip ülkemizi tanıtacak

JAPONYA’NIN Ehime Üniversitesi Hukuk ve Dil Fakültesinde öğrenim gören Japon öğrenci Konomi Daisuke (23), ülkesinden binlerce kilometre uzaktaki Çanakkale’de Türkçe eğitimi alacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Ehime Üniversitesi arasındaki işbirliği anlaşması çerçevesinde yaklaşık 3 hafta önce şehre gelen Daisuke, Türkiye’de sadece ÇOMÜ’de bulunan Japonca Öğretmenliği bölümünde eğitimine başladı. Şehirde aynı bölümde öğrenim gören iki Türk öğrenciyle aynı evi paylaşan Daisuke, bir yıl Çanakkale’de kalacak. Daisuke, Japonya’dan kendi maddî imkânlarıyla Türkiye’ye geldiğini ve dil öğreneceğini söyledi.

Türkiye’deki her çeşit farklılığın çok hoşuna gittiğini belirten Daisuke ‘’Şehrin tabiatı beni çok etkiledi’’ dedi. Daisuke, Türk insanını çok sıcak kanlı bulduğunu, ülkesine göre Türkiye’de toplu taşıma ücretleri ile meyve ve sebze fiyatlarının ucuz olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Türk yemeklerini çok lezzetli buluyorum. Özellikle köfteye bayılıyorum. Ülkemdeki insanlar Türkiye hakkında oldukça fazla bilgiye sahip, ancak Türkleri hiç tanımıyorlar. Ben eğitimimi tamamlayıp Japonya’ya dönünce ülkenizin tanıtımını da yapacağım. Japonların daha çok Türkiye’ye ve özellikle Çanakkale’ye gelmesini sağlamak için çaba göstereceğim.’’ Değişik bir kültür yaşamak ve dil öğrenmek için Türkiye’yi tercih ettiğini bildiren Daisuke, ‘’Dili öğrendikten sonra Türk ekonomisi hakkında çalışmak istiyorum’’ diye konuştu.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.DOĞU’NUN VENEDİK’İ

  Sizinkiler, Türkiye yollarında

  Aydınoğulları’nın 700. yılı kutlanıyor

  “Beyaz Müzayede” 25 Ekim’de açılıyor

  Altın Safran Belgesel Film Ödülleri verildi

  Semih Sergen’e Karacaoğlan onur ödülü

  Nedret Selçuker vefat etti

  Türkçe öğrenip ülkemizi tanıtacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır