"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Semih Sergen’e Karacaoğlan onur ödülü

TARSUS Belediyesi tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen ‘’Uluslararası Şelâle Şiir Akşamları’’ faaliyetinin son gününde, şair ve tiyatrocu Semih Sergen’e ‘’Karacaoğlan Onur Ödülü’’ verildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Şelâlesinde düzenlenen faaliyette yaptığı konuşmada, şiirlerin, anlattığı duygularla Türk kültürüne ayna tuttuğunu belirterek, bu tarz uluslar arası faaliyetler sayesinde farklı ülkelerden insanların birbirini yakından tanıma şansı bulduğunu söyledi. Faaliyete katılan Türkmenistan Büyükelçisi Nurberdi Amanmuradov da Türkiye ile ülkesinin bir çok alanda işbirliği yaptığını, bu yakınlığın Karacaoğlan’ın eserleriyle pekiştiğini söyledi. Amanmuradov, ‘’Karacaoğlan’ı örnek alan her iki ülke şairlerinin kardeşliği ve barışı anlatan şiirleriyle birlikteliğimiz daha da artıyor’’ dedi. Konuşmaların ardından, şair ve tiyatro sanatçısı Sergen’e, Vali Aksoy tarafından ‘’Karacaoğlan Onur Ödülü’’ verildi. Büyükelçi Amanmuradov da Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Türkmenistanlı sanatçılar tarafından yapılan Karacaoğlan resmi hediye etti. Faaliyette daha sonra Sergen, şiirler okudu.

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.DOĞU’NUN VENEDİK’İ

  Sizinkiler, Türkiye yollarında

  Aydınoğulları’nın 700. yılı kutlanıyor

  “Beyaz Müzayede” 25 Ekim’de açılıyor

  Altın Safran Belgesel Film Ödülleri verildi

  Semih Sergen’e Karacaoğlan onur ödülü

  Nedret Selçuker vefat etti

  Türkçe öğrenip ülkemizi tanıtacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır