"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Giyim sektörü, krizin ve havaların soğumasını bekliyor

SON günlerde havaların iyi gitmesi ve küresel finansal kriz sebebiyle durgunluk yaşayan giyim ve ayakkabı sektörü, gelecekten umutlu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Algü Örme, Konfeksiyon Ticaret Ltd. Şti. sahibi Mustafa Altuntaş, son günlerde küresel finansal krizin ateşi ile hava sıcaklığının yüksek olduğunu söyledi. Bu durumun giyim sektörünü olumsuz etkilediğini ifade eden Altuntaş, şunları kaydetti: ‘’Krizdeki ateşin yüksekliği, elinde nakit tutmaya çalışan vatandaşa para harcatmıyor. Hava sıcaklığının yüksekliği de halka kışlık ürün aldırtmıyor. Bu nedenle son 1 haftadır sektörde satışlar oldukça durgun. Bazı mağazalarda yaprak bile kıpırdamıyor desek yalan olmaz. Herkes krizin hangi boyutlara ulaşacağını merakla bekliyor ancak biz umutluyuz. Krizin Türkiye’deki etkisinin fazla süreceğini sanmıyoruz. Krizin ateşinin ve hava sıcaklığının düşmesi ile sektör canlanır. Kriz öncesinde ve havaların aniden soğuduğu günlerde aslında satışlarımız iyi gidiyordu. Yine aynı hareketliliği yaşarız.’’ Altuntaş, kışlık ürünlerde geçen yıla göre artışların yüzde 10’u geçmediğini belirterek, sektördeki maliyet artışlarına bakıldığında ürünlerdeki bu zammın çok yüksek olmadığını bildirdi. Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman ise bayram öncesinde sektördeki durumun çok iyi olduğunu, üreticilerin yüzlerinin güldüğünü söyledi. Bayram sonrasında üretimlerin yarı yarıya düştüğünü ifade eden Uzman, özellikle küresel finansal kriz ve sıcak havanın etkisiyle ayakkabıda satışların beklenen düzeye ulaşmadığını bildirdi.

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  İLO, işsizlik için uyardı

  “Kriz, 1997-1998’deki krizden daha kötü”

  Sarkozy, ekonomi yönetimi teklif etti

  Fransa’dan 6 büyük bankaya yardım

  TOKİ, yabancıya İspanya Modeli ile yazlık yapacak

  OECD: Zengin- fakir arasında uçurum artıyor

  MÜSİAD Uluslararası İş Forumu bugün

  Kavun, karpuz tarlada kaldı

  Giyim sektörü, krizin ve havaların soğumasını bekliyor

  Besiciler et fiyatlarının düşmesinden şikâyetçi

  Reform, sosyal güvenlik açıklarını azalttı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır