"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

OECD: Zengin- fakir arasında uçurum artıyor

MERKEZİ Paris’te bulunan Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan bir raporda üye ülkelerde zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek arttığı, ancak sosyal patlama endişesinin bulunmadığı bildirildi.

OECD raporunda, Danimarka gelir dağılımı açısından en adil ülke olarak gösterilirken, bu ülkenin ardından İsveç yer aldı. Bu sıralamanın sonunda Meksika yer alırken, bu ülkeyi ise Türkiye’nin izlediği bildirildi. OECD’nin 30 üyesinden 24 ülkedeki rakamlara dayanılarak hazırlanan 309 sayfalık raporda, ‘’gelir dağılımı adaletsizliğinin giderek arttığı, ancak toplumda bir çok kişinin düşündüğünün tersine, bir toplumsal patlamadan bahsetmenin doğru olmadığı’’ yorumu yapıldı. Gelişmiş ülkelerdeki hükümetlerin gelir dağılımı adaletsizliğini düzeltmek için daha çok vergi koyduğuna ve daha fazla harcama yaptığına işaret edilen raporda, bu ülkelerin sosyal politikalara tarihte görülmemiş bir biçimde eskisinden daha fazla kaynak ayırma yoluna gittiği belirtildi. OECD ülkelerinde yaşlı nüfusun refah dağılımından giderek daha iyi faydalandığı kaydedilen raporda, çocuklar arasında ise durumun tersi olduğu vurgulandı. Üye ülkelerdeki refah düzeyi açısından toplum içindeki eşitsizliğin ise 2000 yılından bu yana Kanada, Almanya, Norveç, ABD, İtalya, Finlandiya, İngiltere, Meksika, Yunanistan ve Avustralya’da gözle görüler bir biçimde arttığı ifade edildi.

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  İLO, işsizlik için uyardı

  “Kriz, 1997-1998’deki krizden daha kötü”

  Sarkozy, ekonomi yönetimi teklif etti

  Fransa’dan 6 büyük bankaya yardım

  TOKİ, yabancıya İspanya Modeli ile yazlık yapacak

  OECD: Zengin- fakir arasında uçurum artıyor

  MÜSİAD Uluslararası İş Forumu bugün

  Kavun, karpuz tarlada kaldı

  Giyim sektörü, krizin ve havaların soğumasını bekliyor

  Besiciler et fiyatlarının düşmesinden şikâyetçi

  Reform, sosyal güvenlik açıklarını azalttı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır