"Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Ersun Yanal'ın hataları

İlk altı haftaya bakınca Trabzonspor'un zor yenileceği bir maça gidiyorum gibi hissettim.

Maç başladı, ilk on, on beş dakika, Trabzonspor'un saha içindeki isteği ve arzusu 'Trabzonspor bu akşam yenilmez' düşüncesini oluşturdu bende.

Trabzonspor golü yiyene kadar kalesinde falso vermedi. Baros'a sadece bir pozisyon verdi ama Galatasaray kalesinde Gökhan ile iki pozisyon yakaladı. Galatasaray ikinci pozisyona girmeden bir gol attı. Bu gol kaleci Tolga'nın nerede duracağını bilememesinden geldi. Boy desen, boy var. Ama o kadar alakasız bir yerde duruyordu ki, o boyla o kadar çaprazdan o golü havadan yemek akıl işi değil.

Orta-şut karışımı bahanesine kimse sığınmasın. Bakın Galatasaray kalecisine. De Santic en az üç net golü çıkardı. Tolga pozisyon bile olmayan yerden o golü yedi. İkinci golde yerleşim yanlışları var kabul ama hadi defans adam paylaşımı yapamamış, sen uyan Tolga. Üç metre öne çıksa o gol de yenmeyecek.

İki gol böyle yendi. Bir yandan bedava yenen goller, diğer yandan bedava atılamayan goller. Gökhan ve Umut nasıl kötü forvet olunurdan örnekler verdiler. Özellikle Umut'a seslenmek istiyorum. Bir maç oynayıp, on maç, o bir maçın kredisini yiyemezsin. Bana Galatasaray maçında lazımsın arkadaş. Bu maçın kasetini al ve evinde izle. Bakalım kendine kaç puan vereceksin? Trabzonspor'un maçı kaybetmesinin iki nedeni yenilen gollerle atılamayan goller. Onun için Trabzonspor kendi kendine yenildi diyorum. Öyle dört dörtlük maç oynamadı ama kaybetmeyebilirdi de.

Trabzonspor yakaladıklarından en az iki tane atsa bu maçın sonucu böyle olmayabilirdi. Bu sezon ikinci kez Trabzonspor gol atamıyor. Biri Beşiktaş, diğeri de Galatasaray maçı. Yani şampiyonluk yolundaki rakiplerine. Senin rakiplerin bunlar. Yenemezsen yenilmeyeceksin.

Karşılaşmayı tribünden izlediğim için oyuncuları tek tek gözleme fırsatım oldu. Tolga ve Umut'tan sonra Selçuk, Cale, Song ve Gökhan'ın da bilinen performanslarından uzak olduğuna şahit oldum. Özellikle Selçuk bu takımın kilit mevkiinde ve inanılmaz formsuz.

Bundan sonrası için Trabzonspor morali bozmayacak ama bir yandan da Ersun hoca, Galatasaray maçındaki hataları futbolcularının önüne koyacak. Koymalı da. Yarın Antep'le, Bursa'yla oynayacaksın ki aynı sonuçlarla karşılaşırsan işler tersine döner.

KADİR BIYIKLI

22.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Son dakikada gelen altın goller

  Mehmet Polat ve Tabata'ya ceza

  Blatter Cüneyt Çakır'ı izleyecek

  Büyükleri yenmek Anadolu'ya yaramadı

  Avrasya Maratonu gün sayıyor

  Tanjevic: TAU Ceramica karşısında iyi oynadık

  Potada F.Bahçe ve Beşiktaş'ın bayanları Avrupa sınavında

  Türkiye hentbolda dev organizasyona aday oldu

  İspanyollara göre Avrupa'da en iyi futbolcu David Villa

  Millî amigo Birol Ertan sahalara veda ediyor

  2012 Türkiye golfü için tarihî milat olacak

  Ersun Yanal'ın hataları

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır